Творчий простір для професійного росту

7 жовтня 2023 року
НУБіП України

     Сьогодні, 7 жовтня, першокурсники спеціальності «Журналістика» завітали на практичне заняття до медіалабораторії.

Це затишний творчий куточок, де студенти освоюють нові медіаформати, мають змогу створити власні медіапродукти. Лабораторія оснащена новим обладнанням. Її створено передусім для того, аби майбутні фахівці отримували практичний досвід, «доторкувалися» до своєї професії ближче. У цьому їм допомагають висококласні спеціалісти: техніки, оператори, журналісти.

Ми познайомилися з нашим наставником – Катериною Шевцовою. Вона організовує творчу роботу в лабораторії та зустрічі зі студентами, має великий досвід у цій сфері – 30 років пропрацювала на телеканалі “Суспільний”. Із новітнім технічним обладнанням нас ознайомив Михайло Комінко. Він детально й доступно розповів про монтаж, сформував базові навички роботи з технікою.

Оператор Юрій Нестеров учив нас майстерності роботи з камерою, поділився секретами телеекранного мистецтва.

Через несприятливі погодні умови ми не мали змоги провести заняття просто неба, але нам на власні очі вдалося побачити роботу вже досвідченого в журналістській царині третьокурсника Івана Січкара. Першокурсники із захопленням спостерігали (і трішечки заздрили!), як вправно він володіє словом, як професійно поводить себе в кадрі.

Після майстер-класу ми спробувати себе в ролі телеведучих: одержали обладнання, підготували коротенький текст, зачитали його на камеру, після цього розпочали зйомку. Кожен пересвідчився, що професія журналіста складна та відповідальна, вона потребує тривалої підготовки й неабиякої витримки.


Дякуємо за цікавий медійний досвід! Із нетерпінням чекаємо на нові зустрічі!!!


Ольга Крисюк, Лілія Забіяка,
студентки 1 курсу спеціальності «Журналістика»

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook