Студенти третього курсу повернулися на навчання в аудиторії університету

9 жовтня 2023, 13:25
     Національний університет біоресурсів і природокористування України одним з перших розпочав офлайн навчання студентів. Звичайно, це здійснюється із дотриманням всіх правил безпеки, які діють в умовах воєнного стану і забезпечується змішаною формою навчання. Тому в чергову ротацію студенти 3 курсу економічного факультету повернулися в аудиторії.
     В перший тиждень очних занять доцентом кафедри фінансів Юлією Біляк було проведено лекцію на тему: «Фінансова звітність корпорацій та її аналіз» та практичне заняття з дисципліни «Корпоративні фінанси» для студентів 3-го року навчання ОПП «Корпоративні фінанси». Лекція була присвячена аналізу фінансової звітності, на якій викладач закцентував увагу на окремій і консолідованої фінансової звітності. Також Юлія Біляк надала студентам приклади консолідованого балансу, який відображає фінансовий стан корпорації на певний момент часу (як правило, на кінець року). Особливо студентів зацікавив метод фінансових коефіцієнтів, який є потужним аналітичним інструментом, за допомогою якого можна оцінити фінансову позицію корпорації.

    На практичному занятті викладач запропонував студентам фінансово-економічну гру «Кінцевий Бенефіціар», для розуміння ведення у спрощеному вигляді звітності по прибутках і збитках з метою подальшого оподаткування. Під час гри студенти розповіли, що скучили за студентським життям в офлайн режимі й з радістю вийшли на навчання у аудиторії. Незважаючи на зручність дистанційного навчання, студентам більше до вподоби практичні заняття, живе спілкування з викладачами та друзями.
    Тетяна Гордієнко, студентка 3 курсу поділилась враженнями: «До дистанційного навчання звикаєш, але очний режим мені подобається набагато більше. Тому я дуже рада, що ми повернулися на навчання в аудиторіях. Тому що це, все-таки, студентські роки, і просиджувати їх вдома – це не дуже цікаво».
     Доцент кафедри фінансів Лариса Олійник провела лекцію на тему: «Бюджет. Бюджетна система» і практичні заняття з дисципліни «Фінанси» для студентів 2-го року навчання 7 групи ОПП «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». На заняттях було розглянуто сутність та види бюджетів, структуру бюджетної системи України та її бюджетний устрій, бюджетний процес, міжбюджетні відносини. Студенти ознайомились з інтегрованою інформаційно-аналітичною системою «Прозорий бюджет» та її складовими «Відкритий бюджет» (Open Budget), Відкриті витрати (Open Spending) тощо, обговорювали стан виконання Державного бюджету у 2023 році та основні показники Проекту Державного бюджету на 2024 рік.

      Соломія Козак, студентка 2 курсу, говорить: «Чесно кажучи, вдома було дуже нудно, тому що дистанційне навчання не дає таких результатів, які ми отримуємо ось тут, у нашому улюбленому НУБіПі».
    Асистент кафедри фінансів Максим Клименко провів практичні заняття із дисципліни «Фінанси» англійською мовою для студентів 2-го року навчання 6 групи спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування». На заняттях було розглянуто сутність та основні напрямки монетарної політики України, діяльність фінансових посередників на фінансовому ринку та основні виклики, які постають перед фінансовою системою України. Були заслухані і обговорені доповіді студентів стосовно теорії ризику інвестицій на ринку капіталу американського економіста Гаррі Марковіца, та теорії структури капіталу корпорації Франко Модільяні та Мертона Міллера.
       В Університеті знову вирує життя. У коридорах шумно, лунає молодечий сміх, а очі студентів сяють новими ідеями. Щоб зацікавити студентів, викладачі використовують нові підходи у навчанні та роблять акцент на практичних навичках.
       Дякуємо силам ЗСУ та керівництву Університету за надану можливість навчатися в аудиторіях в такий важкий для всіх час!
 
Інна Долженко,
доцент кафедри фінансів

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook