Учасники КЛАСТЕРУ ЦИФРОВОЇ ЕНЕРГЕТИКИ провели на базі «ДТЕК Одеські електромережі» виїзну тематичну нараду-семінар

10 жовтня 2023 року

У відповідності до плану діяльності освітньо-наукового Кластера цифрової енергетики фахівці Навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України, Інституту загальної енергетики НАН України, компаній «E-NEXT Україна» та «ЕКНІС» провели тематичну нараду-семінар на базі «ДТЕК Одеські електромережі».
Порядок денний заходу передбачав виїзд учасників у м. Одесу, ознайомлення з навчальним центром з професійної підготовки працівників операторів системи розподілу південного регіону, полігону високовольтних мереж, першої в Україні закритої ТП 110/20 кВ з використанням інноваційних цифрових рішень для диспетчерського керування, тематичні доповіді з питань підвищення надійності розподільних мереж на основі секціонування реклоузерами.
Організаторами та ведучими першої частини наради були Сергій Рахубенко, начальник центру з підготовки та навчання персоналу та Олег Таранюк, керівник департаменту з управління персоналом «ДТЕК Одеські електромережі».

 

 

 

 

Учасники наради ознайомились з методичними та матеріально-технічними засобами підготовки персоналу з основних робітничих професій та тренінгів для інженерних працівників.

 

Особливо цікавими були виступи, присвячені виконанню робіт під напругою, використанню спеціального програмного забезпечення на базі VR-технологій, методиці підготовки диспетчерів електромереж тощо.

 

 

 

 

Спікером двох панелей, присвячених сучасним цифровим рішенням для реалізації АСУ ТП підстанцій, управлінню надійністю розподільних мереж одеського регіону в умовах непередбачуваного виходу з ладу об’єктів енергетичної інфраструктури та дефіциту потужності, був генеральний директор «ДТЕК Одеські електромережі» Дмитро Григор’єв. Окремі питання управління надійністю шляхом секціонування мереж розкрив операційний директор компанії Сергій Пєсков.

 

 

У дискусіях активну участь брали Ігор Саєнко (ТОВ «ЕКНІС»), Сергій Кучеренко (ТОВ «E-NEXT Україна»), Олександр Згуровець (Інститут загальної енергетики НАН України), Віктор Каплун, Андрій Петренко, Євген Антипов, Ліля Мартинюк та Євгеній Кулибаба (ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України).
Дякуємо «ДТЕК Одеські електромережі» за чудово організований захід.
Окремо висловлюємо щирі слова вдячності Олександру Фоменку, генеральному директору «ДТЕК Мережі» та керівнику департаменту з управління персоналом компанії Ігорю Вовку.

 

Учасники наради-семінару домовились про подальшу співпрацю щодо удосконалення методичного забезпечення для оптимізації вибору кількості пунктів серціонування та місць встановлення автоматичних комутаційних апаратів, розроблення методів надійнісно-вартісного аналізу їх впровадження і ін.

Лілія Мартинюк,
старший викладач кафедри інженерії енергосистем
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook