Представники кафедри лісівництва налагоджують співпрацю з Інститутом лісівництва та охорони лісу Технічного університету Дрездена

28 вересня 2023 року
м. Київ

 28 вересня 2023 року представники кафедри лісівництва ННІ лісового та садово-паркового господарства НУБіП України проф. Сергій ЗІБЦЕВ та доц. Василь ГУМЕНЮК провели зустріч з наковим співробітником Інституту лісівництва та охорони лісу Технічного університету Дрездена (Technische Universität Dresden) Клеменсом Хольцвайсігом.

Під час зустрічі обговорювались питання охорони лісів від пожеж у зонах забруднених вибухонебезпечними предметами в тому числі у Зоні відчуження ЧАЕС, а також раннє виявлення ландшафтних пожеж за допомогою новітніх інноваційних підходів та технологій.

Клеменс Хольцвайсіг є співвиконавцем проекту THOR project, що спрямований на розробку, оптимізацію та впровадження превентивних стратегій для захисту лісів від пожеж з використанням новітніх інноваційних підходів та технологій. Основну увага дослідників зосереджено на таких аспектах: раннє виявлення та попередження лісових пожеж, ліквідація лісових пожеж, ризики виникнення пожеж на забруднених боєприпасами територіях, застосування контрольованого випалювання рослинних горючих матеріалів в протипожежних цілях, а також впровадження отриманих знань на практиці.

Співпраця дозволить краще ознайомитися з новітніми інноваційними підходами та технологіями колег та розглянути можливість їх застосування для охорони лісів від пожеж у зонах забруднених вибухонебезпечними предметами в тому числі у Зоні відчуження ЧАЕС.

 

 

Василь Гуменюк,
доцент кафедри лісівництва

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook