ОСІННЯ ШКОЛА ЮНОГО ВЕТЕРИНАРА: ПРОФОРІЄНТАЦІЯ ТРИВАЄ

10 жовтня 2023, 12:39

   В рамках проведення осінньої школи «Юного ветеринара» до факультету ветеринарної медицини завітали учні 3 В класу Новосілківського академічного ліцею «Ерудит» під керівництвом Побережної Інни Валентинівни. Це їх перше знайомство з факультетом та спеціальністю «Ветеринарна медицина». Завітали учні до факультету на запрошення доцентів кафедри терапії і клінічної діагностики Тетяни Немової та Тетяни Палюх. 

 
   Слід зазначити, що любов до тварин у дітей в такому віці виражена максимально, у багатьох є власні тварини, багато хто мріє їх лікувати. Тому сьогоднішня екскурсія факультетом ветеринарної медицини НУБіП України  була для них і відкриттям, і розставленням акцентів одночасно. 
 
   Звичайно, першою локацією, яку відвідали учні, був музей кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка. Тут учні познайомились умовами навчання студентів на кафедрі та факультеті, оглянули аудиторії, а потім перейшли до основного – експонатів музею. 
  
   Більш щирого захоплення в дитячих очах важко уявити! Більше години учні провели у музеї, роздивляючись з подивом та захопленням різні експонати. Особливе захоплення у них викликала друга зала музею, де представлені чучела тварин. Не приховували своїх вражень і батьки, які також супроводжували дітей.
 
   Другою локацією, яку відвідали учні, була навчальна лабораторія кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії, де аспірантка Владислава Сторожук познайомила учнів із поширеними паразитами тварин, розповіла для чого необхідно правильно мити руки, фрукти і овочі перед їдою і загалом правила профілактики паразитоценозів у тварин і людей.
 
   Потім учні ліцею відвідали ННВ Клінічний центр "Ветмедсервіс", де лікар клініки ветеринарної медицини Максим Саліженко ознайомив їх із структурою клініки, її спеціалізованими кабінетами, пояснив де приймають тварин, лікують, проводять спеціалізовані дослідження, показав тварин, які знаходяться на лікуванні у клініці.
 
   Родзинкою для учнів стала можливість контакту з тваринами, яких утримують в стаціонарі кафедри терапії  і клінічної діагностики і в НВЛ Клінічний центр «Ветмедсервіс». Учні відвідали  фазанів, кроликів, мурчаків, білих мишей, щурів, перепілок, корів, коней, поні, овечок,  кіз і  поросят, пригощали деяких тварин завчасно приготовленими яблучками та морквою і з отриманими позитивними враженнями завершили перший день «Осінньої школи юного ветеринара». 
 
   За браком часу не відвідали ще декілька цікавих локацій, але були запрошені повернутися до факультету ветеринарної медицини, щоб завершити виконання  програми в майбутньому.
Доценти Тетяна Немова та Тетяна Палюх
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook