"Подорож в Античність..."

4 жовтня 2023 року

 «Хай ніхто не зволікає із заняттями

філософією у молоді літа, а на старості не
втомлюється заняттями нею,  адже для
душевного здоров’я ніхто не може бути
ні недозрілий,  ні перезрілий».
                                                                                                                Епікур
     Саме з таких слів ми сформулювали гасло філософського гуртка, який відбувся 04 жовтня 2023 р.  Ці слова влучно передають природу витоків, функціонування та призначення гуртка «Філософська кав'ярня». В умовах динамічних темпів трансформації та модернізації сучасного освітнього процессу,  філософський гурток свідчить про споконвічне прагнення людини до пізнання (істини),  а разом з тим, - розкриває та уможливлює альтернативні способи навчання.
     Філософський гурток зараз – це «інтелектуальна реакція» на ті події, які відбуваються у сучасному світі, у нашій країні, у нашому місті і у наших взаєминах.
     На гуртку студенти реалізують ще й своє прагнення саме до гуманітарного пізнання, до читання філософської та художньої літератури, перегляду фільмів, з подальшим обговоренням своїх вражень та думок. Наші зустрічі доволі дієво стимулюють до цього. Тут вони також вчаться думати, без усякого перебільшення та пафосу. Цього, на превеликий жаль, у сучасному суспільстві стає все менше і менше.
     Сучасна людина, тим паче - молода,  мусить вчитися завжди! Студенти самі це прекрасно розуміють,  і на філософському гуртку неабияк збагачують свою навчально-пізнавальну роботу.
    
  
Лідія БЕРЕЗАН, керівник гуртка
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook