Студенти факультету захисту рослин, біотехнологій та екології відвідали музей грошей.

10 жовтня 2023 року

  Вже багато років українці щодня розраховуються гривнею. Але чи знаєте ви коли виникла традиція використання гривні як лічильної одиниці? Студенти 1 та 2 груп I курсу факультету захисту рослин, біотехнологій та екології спеціальності 202 «Захист і карантин рослин» дізнались про це на цікавій екскурсії в музеї грошей НУБіП України. Музей був відкритий в травні 2023 року до 125-річчя нашого університету.


  Колекція музею відображає історію грошового обігу на українських землях з прадавніх часів до наших днів. Експозицію музею побудовано за хронологічним принципом – починаючи від домонетних форм грошей (товаро-грошей: хутро, дорогоцінні речі, мушлі, зерно тощо) і закінчуючи національною одиницею сучасної України – гривнею, яка має більш ніж тисячолітню історію.

 

 
  На екскурсії, яку провів доцент кафедри банківської справи та страхування Олексій Андрійович Муравський, студенти з цікавістю розглянули експозицію, що розповідає і про інші грошові знаки, які перебували в обігу в різні часи на території України. Здивували студентів вже забуті навіть старшим поколінням «картки споживача», що надавали право купувати товари у 90-і роки. Ці «купони» і «купоно-карбованці», які більш схожі на різнокольорові картинки чи фантики, виконували функцію засобів платежу.

 

 

  В музеї можна було спробувати себе у ролі співробітника Приватбанку (в експозиції робочого місця співробітника банку), побачити ковадло, що дозволяє карбувати власні монети, і навіть апарат, що може друкувати долари.

 Для того, щоб після навчання на нашому факультеті студенти знайшли гарну роботу, яка б ще й приносила матеріальне благополуччя, їм було запропоновано доторкнутись до грошового дерева — що всі з надією зробили!

 

Куратор I курсу 1, 2 груп ФЗРБтаЕ, спеціальності 202 «Захист і карантин рослин»,
доцент кафедри ентомології, інтегрованого захисту та карантину рослин
Ольга Дмитрієва 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook