Екскурсія до музею грошей.

10 жовтня 2023 року

  Вже багато років українці щодня розраховуються гривнею. Але чи знаєте ви коли виникла традиція використання гривні як лічильної одиниці? Студенти 1 та 2 груп I курсу факультету захисту рослин, біотехнологій та екології спеціальності 202 «Захист і карантин рослин» дізнались про це на цікавій екскурсії в музеї грошей НУБіП України. Музей був відкритий в травні 2023 року до 125-річчя нашого університету.


  Колекція музею відображає історію грошового обігу на українських землях з прадавніх часів до наших днів. Експозицію музею побудовано за хронологічним принципом – починаючи від домонетних форм грошей (товаро-грошей: хутро, дорогоцінні речі, мушлі, зерно тощо) і закінчуючи національною одиницею сучасної України – гривнею, яка має більш ніж тисячолітню історію.

 

 
  На екскурсії, яку провів доцент кафедри банківської справи та страхування Олексій Андрійович Муравський, студенти з цікавістю розглянули експозицію, що розповідає і про інші грошові знаки, які перебували в обігу в різні часи на території України. Здивували студентів вже забуті навіть старшим поколінням «картки споживача», що надавали право купувати товари у 90-і роки. Ці «купони» і «купоно-карбованці», які більш схожі на різнокольорові картинки чи фантики, виконували функцію засобів платежу.

 

 

  В музеї можна було спробувати себе у ролі співробітника Приватбанку (в експозиції робочого місця співробітника банку), побачити ковадло, що дозволяє карбувати власні монети, і навіть апарат, що може друкувати долари.

 Для того, щоб після навчання на нашому факультеті студенти знайшли гарну роботу, яка б ще й приносила матеріальне благополуччя, їм було запропоновано доторкнутись до грошового дерева — що всі з надією зробили!

 

Куратор I курсу 1, 2 груп ФЗРБтаЕ, спеціальності 202 «Захист і карантин рослин»,
доцент кафедри ентомології, інтегрованого захисту та карантину рослин
Ольга Дмитрієва 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook