Найкращий спосіб перевірити і покращити свої підприємницькі здібності – фінансова гра

11 жовтня 2023, 12:53
       Засвоїти фінансову грамотність є чимало способів – книжки, тренінги, влоги на YouTube, індивідуальні консультації тощо. Але безпесереднє навчання під керівництвом досвіченого фахівця приносить кращий результат.
      Саме тому 10 жовтня члени гуртка «Фінансист» Дар’я Пшенична, Анна Петрик, Віта В’язовченко, Світлана Ярмоленко, Євгеній Лисенко, Крістіна Петришин та Тетяна Гордієнко, разом з керівником гуртка, доцентом кафедри фінансів Юлією Біляк протягом трьох годин грали в настільну фінансову гру “Кінцевий бенефіціар”.
       Гра “Кінцевий бенефіціар” – це фінансово-економічний симулятор-тренінг з набором ігрових інструментів для практики в таких областях як: інвестування і управління фінансами; формування пасивного грошового потоку; оподаткування; ведення спрощеної фінансової звітності; реєстрація та управління різними формами бізнесу (ФОП/ ТОВ/АТ); монополізація галузей економіки; кредитно-фінансові відносини та багато іншого.

     Гру створено на основі книги Романа Кузюка "Кінцевий бенефіціар" для розуміння принципів побудови і функціонування малого, середнього і великого бізнесу, загальної структури великих бізнес-моделей, цілей і завдань бізнесу, через призму управління активами, ліквідністю, правового регулювання і кредитно-фінансових взаємин. Мета гри – заснувати Холдинг в обраній сфері економіки. Кожен Гравець зі статусу фізичної особи-найманого працівника повинен «вирости» як ФОП – ТОВ – АТ – ХОЛДИНГ. Протягом Гри Гравець набуває 4 категорії продуктивних активів: Матеріальні, Нематеріальні, Дозвільні «Активи», Ноу-хау. Усі ігрові події відбуваються протягом Фінансового року (ФР). ФР – це одне ігрове коло (максимум 6 Фінансових років за Гру). Кожен Гравець веде фінансову звітність і в кінці кожного ФР підводить підсумок, сплачуючи податки!

     Під час гри «Кінцевий бенефіціар», гуртківці спробували себе у ролі бізнесмена та управлінця, навчилися дотримуватись балансу у грошових ресурсах та вирішувати проблеми компанії. А також попрактикували підприємницький шлях від ФОПа до Холдингу; спробували нелегкий хліб бухгалтера, ведучи спрощену фінансову звітність; «побували» в Антимонопольному комітеті та на офшорах, та тренувались «оптимізувати» податки.
      Засідання мало велику практичну цінність.
 
Лариса Олійник,
доцент кафедри фінансів

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook