Обговорення особливостей реалізації проекту-переможця "EU Practices of Social and Economic Inclusion" Еразмус+ Жан Моне в рамках ERASMUS DAYS

11 жовтня 2023, 10:00

Координатор проєкту, Лідія Шинкарук, д.е.н., член-кореспондент Національної академії наук України, професор кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту обговорила особливості і перспективи реалізації проекту «EU Practices of Social and Economic Inclusion» з представниками «Національний Еразмус+ офіс в Україні» (проєкт ЄС).

10 жовтня 2023 року, в рамках Програми ЄС у сфері освіти, професійного розвитку, молоді та спорту (2021 – 2027рр.) Всеукраїнського #ERASMUSDAYS 2023, для переможців проєктів ЄС Еразмус+ Жан Моне відбулася зустріч координаторів проєктів Програми ЄС Еразмус+ Жан Моне – переможці 2023року. Переможцем став проект від НУБіП України «EU Practices of Social and Economic Inclusion», підготовлений командою під керівництвом Лідіі Шинкарук, д.е.н., член-кореспондента Національної академії наукУкраїни, професора кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту.

 

Під час заходу, який модерували Жанна Таланова, заступниця координаторки Національного офісу Еразмус+ в Україні, менеджерка з аналітичної роботи та Національної команди експертів з реформування вищої освіти (HERE team) та Петро Крайнік, проєктний менеджер за напрямом Жан Моне, обговорено значимість та особливості реалізації проекту для університетської спільноти і України. Визначено особливості забезпечення стійкості та впливу результатів проєктів; внутрішні стратегічні документи та положення; ведення документації; управління коштами проєктів: отримання та зарахування коштів на рахунок організації, документи для Державної казначейської служби, проведення виплат, оплата заробітної плати, відряджень, оформлення договорів і документів; ведення документації та звітування відповідно до національного законодавства в межах правил Програми ЄС Еразмус+.

  

Особливу підтримку організаторів ERASMUS DAYS отримала аргументація необхідності розширення знань щодо соціальної інклюзії, яка забезпечує життя людини в умовах обмежень її життєдіяльності та є необхідною в умовах військових дій в Україні, оскільки соціальна інклюзія є важливою умовою розвитку різних сфер суспільства, таких як освіта, ринок праці, доступ до правдивих витоків історії та культури українців тощо. Основою розвитку соціальної сфери, в тому числі й інклюзії, є економічна інклюзія, яка забезпечує збалансований повноцінний розвиток економіки країни. Таким чином, цей проєкт є відповіддю на запити наших попередніх проєктів (студентів, науковців, представників бізнесу) та відповідає їхнім потребам і характеризується гострою актуальністю та ефективним продовженням, виконуваного нами фундаментального проекту МОН України щодо інклюзивності агропродовольчого сектора України.

 

Європейський шлях України вимагає певних змін у суспільстві, а також у відповідній державній політиці, що дозволить сформувати повноцінне суспільство з розвиненою економікою. Сьогоднішні потреби України мають як економічний, так і соціальний характер. До економічних потреб можна віднести необхідність збалансованого розвитку економіки, без великих дисбалансів, які спричиняють негативні наслідки як в економіці, так і в суспільстві. Досвід ЄС у цьому є безцінним, оскільки враховує політику на рівні Європейського Союзу щодо вирівнювання економічних дисбалансів. Цей проєкт спрямований на вирішення проблеми недостатнього рівня розвитку соціальної та економічної інклюзії в Україні.

Щира вдячність Жанні ТалановійПетру КрайнікуНаціональному Еразмус+ офісу в Україні (проєкт ЄС) за організацію змістовної зустрічі і допомогу та консультування у написанні та якісному виконанні проектів.

Анна ДЕРГАЧ,
доцент кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook