Гуртожиток - наш другий дім

11 жовтня 2023 року

      Студентський вік є періодом найбільш інтенсивного соціального розвитку особистості. Водночас ці роки надзвичайно насичені: нові знайомства, враження, навчальні заняття, курсові роботи тощо. Юнаки та дівчата активно шукають шляхи для самоствердження та самостійності, морального удосконалення та формування соціальної зрілості, розвитку професійного мислення й моделі поведінки. Це період, який суттєво впливає на подальші роки життя людини.

     Потрапивши до гуртожитку вплив батьків значно знижується, різко зростає незалежність і самостійність, з’являються перші зароблені гроші. Далеко не всі до цього готові.
    При невмінні розпорядитися своїм вільним часом, грошима нерідко виникають ситуації невдоволеності або прагнення до вживання алкоголю, наркотичних речовин, захоплення азартними іграми. Тому велике значення в цей період має вплив на юнаків і дівчат друзів, однокурсників, колективу гуртожитку.
    Пріоритетними аспектами виховної роботи в гуртожитку є: створення умов для самопідготовки; змістовна організація вільного часу; виховання громадянської та особистої самосвідомості; формування моральних та етичних якостей; зберігання сімейних цінностей; інтелектуальний розвиток; турбота про здоров'я студентів.
    Вихователем гуртожитку №9 Валентиною Бандурою  та Олена Москвічова разом з комендантом Лідією Йовенко проведено виховний захід зі студентами першого курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Наголошено, що першочерговим завданням у гуртожитку є формування дружного колективу, а це – довготривалий і складний процес, який здійснюється через повсякденну роботу.


   Виховна робота серед студентів у гуртожитку сприяє формуванню у них відповідальності за себе та за інших членів колективу і ця відповідальність повинна формуватися щоденно.


    Лише за таких умов можна сподіватися, що в майбутньому кожен випускник посяде гідне місце в суспільному житті і принесе якнайбільше користі родині, державі, суспільству.


Вихователь гуртожитку № 9
д.т.н., професор, професор кафедри
готельно-ресторанної справи та туризму
Валентина БАНДУРА

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook