Пізнавальні екскурсії цікавинками НУБіП України продовжуються…

12 жовтня 2023 року

   Перша група 1-го курсу відвідала разом із наставником, Дишкант Ольгою Василівною, кафедру бджільництва НУБіП України. Адже настала справжня холодна осінь, час зігріватись у студентські будні гарячим чаєм з лікувальним медом.
   Екскурсію нам люб'язно провів завідуючий кафедрою бджільництва, професор Повозніков Микола Гаврилович, він зумів зацікавити нас, щоб екскурсія кафедрою бджільництва запам’яталась і залишила приємні враження та ще й знання.
   Студенти дізнались історію створення кафедри, ознайомились з територією кафедри, яка знаходиться в мальовничому місті, відвідали музей бджільництва. Під час екскурсії ми почули багато цікавих фактів про бджіл, а також особливості догляду і створення умов для збереження бджолиних сімей, ознайомились з рослинністю території кафедри, де зібрані лікарські, медоносні рослини.

   Отже, виявляється бджіл можна дресирувати, а для відкладання яєць маткою створено окреме місце (до речі, для забезпечення таких умов на території вирощують бамбук); для бджіл відведено необхідне місце для водопою та гігієни маленьких трудівниць.

   На території кафедри вирощують медоносні лікарські рослини для своїх бджіл (влітку там має бути ще красивіше), вразила нас своїм ростом далекосхідна гречка.
   Багато цікавинок довелось побачити в музеї кафедри, студентам сподобався вулик, який ділиться на секції, де поміщають рамки маленьких розмірів, ось як можна качати мед  в невеликих кількостях з особливого цвіту.

   В лабораторії кафедри ми побачили велику кількість сучасних мікроскопів, пощастило студентам, які мають можливість там навчатися і досліджувати мікроструктуру бджіл.
   А як гарно в музеї медоносних лікарських рослин, де креативно зберігаються рослини, а яка пізнавальна колекція насіння і медоносних рослин зібрана на кафедрі, це обов’язково потрібно побачити, адже такий кропіткий труд заслуговує поваги і визнання.

   Оздоровчий вулик-лежанка, їжа для мозку (де однією з необхідних складових є мед), позитивне мислення, свіже повітря, вода, робота на результат, улюблена справа та багато чого іншого – ось чому цю кафедру вважають серцем НУБіП України.
   І на завершення, подарунки від Миколи Гавриловича поставили солодку крапку в нашій пізнавальній, веселій екскурсії.

Маргарита Вазіцька, 1 курс 1 група

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook