На економічному факультеті розпочала роботу Міжнародна науково-практична конференція «Фінансово-кредитне та обліково-аналітичне забезпечення післявоєнного відновлення економіки України»

5 жовтня 2023 року

    Сьогодні, 5 жовтня, на економічному факультеті НУБіП України відбулося урочисте відкриття та пленарне засідання Міжнародної науково-практичної конференції «Фінансово-кредитне та обліково-аналітичне забезпечення післявоєнного відновлення економіки України», п 50-річчю кафедри статистики та економічного аналізу, 30-річчю кафедри фінансів та 25-річчю кафедри банківської справи та страхування.

    Декан економічного факультету Анатолій ДІБРОВА, відкриваючи конференцію, подякував Збройним силам України за можливість проведення таких заходів, згадав про загиблих захисників України, що навчалися та працювали в стінах НУБіП України, та запропонував учасникам конференції вшанувати їх пам'ять хвилиною мовчання. Анатолій Дмитрович наголосив на славній історії кафедр-ювілярів, згадав відомих вчених, що були їх фундаторами, та випускників.
     З вітальним словом до учасників конференції виступив ректор НУБіП України доктор педагогічних наук, професор, академік Національної академії педагогічних наук України та Національної академії аграрних наук України Станіслав НІКОЛАЄНКО. У своїй промові ректор звернув увагу на актуальні проблеми освітньої діяльності в сучасних умовах війни в Україні. Станіслав Миколайович наголосив на важливості підготовки висококваліфікованих спеціалістів у сфері обліку, аналізу, фінансів та банківської справи, які незабаром будуть слугувати потужним фундаментом у повоєнній відбудові нашої держави. Ректор привітав кафедру статистики та економічного аналізу, кафедру фінансів і кафедру банківської справи та страхування з їх ювілейними датами і побажав подальшого процвітання.
    Завідувачі кафедр-ювілярів Андрій МУЗИЧЕНКОНаталія ШВЕЦЬ та Вікторія КОСТЮК зробили короткий екскурс в історію становлення та розвитку своїх кафедр і окреслили перспективні напрямки їх розвитку.
 
   Ювілярів привітали високоповажні гості конференції: випускниця кафедри статистики та економічного аналізу Ольга БУДНИКрадник – уповноважений Президента України з питань Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту; випускники кафедри фінансів - Віталій ПЕТРУКдержавний секретарМіністерства економіки УкраїниЄвгеній АВРАМЕНКОкерівник Управління забезпечення діяльності Державного Бюро РозслідуваньЛариса ДРЕВАЛЬголовний консультант секретаріату Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики; почесні гості: Сергій ДЯЧЕНКОдиректор Департаменту фінансів Міністерства оборони УкраїниВікторія СОТНИК, к.е.н., старший науковий співробітник науково-дослідного відділу воєнно-економічних проблем науково-дослідного управління проблем ресурсного забезпечення у воєнній сфері, в сфері оборони та військового будівництва Центру воєнно-стратегічних досліджень НУОУВолодимир ІВЧЕНКОзаступник Голови Ради роботодавців економічного факультету, директор Українського науково-дослідного інституту продуктивності агропромисового комплексуАндрій ВАСІЛЬЄВголовний бухгалтер ТОВ «А.Т.К.»Неля ГРЕБІНІЧЕНКОHR-БІЗНЕС - ПАРТНЕР В РЕГІОНАХ ГО АТ «ПриватБанк».

      В науково-практичній частині пленарного засідання конференції прийняли участь відомі вітчизняні науковці. У своїх доповідях вони підняли низку економічних проблем, що пов’язані з воєнними діями в Україні та перспективами їх подолання впродовж повоєнної відбудови нашої держави. Зокрема, Наталія САВІНА, д.е.н., професор, проректор з наукової роботи і міжнародних зав’язків, Національний університет водного господарства та природокористування у своїй доповіді окреслила основні напрямки інвестиційного забезпечення повоєнного відновлення економіки України. Валерій ЖУК, д.е.н., професор, академік НААН України, голова Ради Федерації аудиторів, бухгалтерів і фінансистів АПК України, у своєму виступі підняв дискусійне питання вибору методологічних підходів до оцінки втрат агропідприємств від війни. В рамках цього питання розгорілася гаряча науково-практична дискусія.
 
         Загалом в роботі конференції прийняли участь викладачі та науковці з 60 вітчизняних та 6 іноземних закладів вищої освіти.
      Після пленарного засідання конференція продовжилася в секціях, на яких задекларували свої виступи численні вітчизняні та іноземні учасники міжнародної науково-практичної конференції.
      Завершення конференції заплановано підведенням підсумків та формуванням резолюції, яка буде обговорена в наукових та державницьких колах України.
Бажаємо подальших творчих здобутків та наукових досягнень ювілярам економічного факультету! 
СЛАВА УКРАЇНІ!

Юлія НЕГОДА,
заступник декана економічного факультету
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook