УЧАСТЬ ГУРТКІВЦІВ «СОЦІАЛЬНИЙ ПУЛЬС» У ВІДКРИТІЙ ОНЛАЙН ЛЕКЦІЇ НА ТЕМУ: "МЕДІАЦІЯ ПРО ЩО ЦЕ?"

4 жовтня 2023 року

2 жовтня 2023 року о 13:30 відбулася лекція-воркшоп з гостьовим лектором Олегом Тюріним, який є заступником комерційного директора ТОВ ТД «Агро-Ензим» та входить до Ради роботодавців НУБіП України. Лекція була проведена в цікавому стилі, з можливостями дискутування та висловлювання студентами своєї думки. 

Сучасна економічна робота на підприємстві стосується не тільки роботи з цифрами та показниками економічної ефективності, а досить часто здійснюються дії щодо роботи з персоналом підприємства який є, безумовно, однією з визначальних елементів будь-якого виробничого підрозділу чи всього підприємства в цілому.
 
 
Загальновідомо, що конфлікти є невід’ємною складовою виробничого процесу та людського життя. А тому студентам було досить цікаво познайомитися з альтернативним методом пошуку компромісів, який вже багато років використовується через медіацію для вирішення дискусійних питань та конфліктів.
 
 
Такий вид діяльності в Україні є законодавчо врегульованим, власне медіація – це структурований та водночас гнучкий процес, в якому нейтральна не упереджена сторона (медіатор) допомагає конфліктуючим сторонам якнайкраще провести процес переговорів та знайти те рішення, яке задовольнятиме інтереси кожної з сторін. При цьому сам медіатор не має повноважень приймати будь-які рішення, його завдання – якісне та професійне вибудовування процесу переговорів між партнерами по конфлікту з метою пошуку нових рішень.
 
 
 
 
По завершенні лекції були обговорені основні питання представлені в лекції з членами наукового гуртка «Соціальний пульс», та пошук шляхів застосування медіації при вирішенні соціально-трудових спорів на підприємстві у відповідності з існуючою нормативно-правовою базою в цій царині.
 
Керівник наукового гуртка «Соціальний пульс»
Балан О.Д., к.е.н., доц. кафедри економіки.
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook