Міжнародний день Королівства Іспанія — свято партнерства та взаєморозуміння

12 жовтня 2023 року

 12 жовтня 2023 року друзі Королівства Іспанія по всьому світу відзначають Національний День Іспанії (Fiesta Nacional de España). Саме в цей день суворі мореплавці з експедиції Колумба помітили колись на обрії абриси «нового світу» - «el nuevo mundo». Сьогодні в цей день вшановуються не жорстокі та суперечливі реалії колоніалізму, які беззаперечно засуджуються прогресивним громадянським суспільством, а внесок іспанської культури у розвиток людства та її значення для посилення міжнародної співпраці.
 Вже багато років Іспанія проявляє себе як надійний партнер незалежної України. Ще з 90-х років XX- го століття діяла програма, яка дозволяла іспанським сім’ям приймати у себе на літо українських дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей. Молоді українці, які приймали участь у цій програмі, назавжди зберегли в своєму серці вдячність гостинному іспанському народу. Сьогодні деякі з них стали студентами НУБіП України і продовжують взаємодію з іспанськими колегами вже у цьому відповідальному статусі.
 З початку повномасштабного вторгнення російських фашистів на територію України Іспанське Королівство не зашилася осторонь від нашої біди. Сьогодні на території Іспанії знайшли тимчасовий притулок понад 150 тисяч українських біженців. Там було відкрито ряд реабілітаційних центрів для дітей, що зазнали душевних травм від жахіть війни. Сума військової допомоги, яку Іспанія надала Україні, лише за 2022 рік склала понад 300 млн євро.


 Українці ніколи не забувають ні зло, ні добро, а тому вдячність нашим іспанським побратимам мотивує нас бути ефективними партнерами Королівства у сферах безпеки, економіки та культури. Важливі кроки в цьому напрямку здійснюємо ми і в НУБіП України. Так, студенти спеціальностей «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіонльні студії» та «Туризм» наполегливо вивчають іспанську мову та готуються активно сприяти поглибленню міжнародної комунікації з іспаномовними країнами світу.


¡Enhorabuena, queridos amigos españoles! ¡QUE VIVA ESPAÑA!



Дмитро Самардак,
асистент кафедри філософії та міжнародної комунікації

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook