«Брати наші менші»

13 жовтня 2023 року

У рамках освітньо-виховного процесу серед студентів факультету ветеринарної медицини значну увагу науково-педагогічного персоналу приділено патріотичному вихованню молоді. Це є важлива складова освітнього процесу спрямована на забезпечення гармонійного і цілісного процесу розвитку особистості, формування у студентів світогляду, соціальної орієнтації, моральності й культури виховання на основі національних традицій і надбань народу України.

Водночас, не менш важливим аспектом формування повноцінної особистості у студентів є прищеплення гуманізму та милосердя, зокрема і до тварин – що є ґрунтовним базисом для майбутніх спеціалістів ветеринарної медицини.
Саме тому в рамках благодійної підтримки, студенти 1 курсу 7 групи, разом із наставником, доцентом кафедри фармакології, паразитології та тропічної ветеринарії Гончаровим Сергієм відвідали тимчасовий притулок для тварин «Виставковий центр». В притулку перебувають безпритульні тварин, зокрема собаки. Значна частина собак потрапила до притулку шляхом евакуації із прифронтових зон. Студенти були задіяні у процесі вигулу собак, оскільки за такої кількості тварин, персоналу надзвичайно складно самостійно це зробити.

    

Незважаючи на нелегку, а під час і трагічну долю, серед тварин не було агресивних або злих, а навпаки – лагідні та дружелюбні. При першому спілкуванні тварини вели себе дуже обережно. Проте, відчувши всю доброзичливість і щирість людей, які вирішили присвятити їм декілька годин свого життя – собаки забували про усіляку обережність і наляканість – бігали та бавилися!

    

Під час прогулянки студенти отримали масу задоволення від спілкування із тваринами. Окремо, слід зауважити можливість прогулятися серед осіннього Голосіївського лісу, що подарувало студентам безліч пам’ятних моментів.

Доцент кафедри фармакології, паразитології та тропічної ветеринарії Гончаров Серій

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook