Розширений старостат механіко-технологічного факультету: підготовка до семестрового контролю знань

14 жовтня 2023 року
   Якісні показники будь якого процесу, забезпечуються спільними діями всіх учасників. Конструктив освітньої діяльності навчального закладу, у великій мірі залежить від рівня взаємодії студентської спільноти з органами студентського самоврядування, інститутом наставників академічних груп та адміністрацією. Тому сумісні зібрання вказаних учасників освітнього середовища, носять визначний і стратегічний характер.
   11 жовтня 2023 року, на механіко-технологічному факультеті, відбулися збори розширеного старостату. Участь, у зібранні взяли старости і наставники академічних груп, представники студентської організації та адміністрація факультету.

   Декан факультету Вячеслав Братішко озвучив поточні результати першої частини семестру, підкреслив важливість очної форми навчання, перевагою якої є підвищення якісної складової засвоєння знань. Декан звернув увагу, на показники реалізації графіку освітнього процесу, наголосив, на відповідальному ставленні до навчання, всіх здобувачів вищої освіти, незалежно, від формату освітньої діяльності, неухильному виконанні інструкцій безпеки, обов’язковому дотриманні правил академічної доброчесності. Лідери академічних груп повинні бути активними, в організаційних заходах студентської спільноти, зокрема, концентрувати увагу, на виконанні вимог навчального плану академічними групами і обов’язково, повинні тримати в полі зору, всіх здобувачів вищої освіти своїх колективів.

   Наставники академічних груп зобов’язані неухильно, надавати допомогу студентам у вирішенні проблем, пов'язаних з навчанням та соціально - побутовими умовами, своєчасно реагувати на проблеми, які треба вирішувати в студентському житті. Також, не потрібно оминати увагою і профорієнтаційну роботу академічного середовища, адже, саме від студентів, які навчаються, майбутні абітурієнти отримують вичерпну інформацію про заклад вищої освіти, що суттєво впливає на їхній вибір.

   Заступник декана Ігор Сівак, висвітлив інформацію, про академічні заборгованості студентів старших курсів, за попередні сесії. Наразі, на жаль, не всі здобувачі вищої освіти, здійснили перескладання заборгованих дисциплін. Потрібно максимально використати формат очного навчання, для нівелювання негативних показників освітньої діяльності. Старостам і кураторам академічних груп, необхідно запровадити пильний контроль за ліквідацією заборгованостей студентів та, до 1 листопада поточного року надати до деканату звіт, за виконану роботу. Важливої уваги заслуговує питання реалізації студентами курсового проектування, із загальноінженерної дисципліни «Теорія механізмів і машин» та фахових дисциплін «Експлуатація машин та обладнання», «Трактори і автомобілі», «Основи теорії транспортних процесів і систем» та «Взаємодія видів транспорту». Для забезпечення якості виконання курсових проектів, студентам 2 - 3 курсів, організовані додаткові заняття, з вказаних дисциплін, які здобувачі вищої освіти, повинні відповідально використовувати.

   Заступниця декана Оксана Ачкевич, надала інформацію, про поточні результати постановки першокурсників, на військовий облік та стан сплати, за освітні послуги студентів контрактної форми навчання.
   На зустрічі, також, обговорені питання правильного нарахування додаткових балів до стипендіального рейтингу студентів, забезпечення моральних і етичних умов функціонування студентського середовища, співпраці з органами студентського самоврядування факультету і університету.
 
Ігор Сівак,
заступник декана механіко-технологічного факультету

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook