ННІ лісового і садово-паркового господарства гостинно прийняв Зліт шкільних лісництв Київщини

15 жовтня 2023 року

   Тісна співпраця зі шкільними лісництвами слугує запорукою залучення на навчання вмотивованої молоді, яка усвідомлює важливість професії лісівника та докладає максимальних зусиль для свого професійного розвитку. У напрямі розвитку співпраці зі шкільними лісництвами Київської області 12 жовтня 2023 р. ННІ лісового і садово-паркового господарства гостинно прийняв Зліт шкільних лісництв Київщини, який цьогоріч пройшов під гаслом – «Forest-LAB: бережемо, відновлюємо, пропагуємо!».

 

   Захід був організований КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» за підтримки Національного університету біоресурсів і природокористування України, Столичного офісу ДП «Ліси України», ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція» та Товариства лісівників України.

 

 

 

У заході взяли участь учнівські лісництва з Богуславської, Бородянської, Боярської, Броварської, Кожанської, Макарівської, Пірнівської, Ставищенської та Фастівської територіальних громад. Вихованці шкільних лісництв Київщини презентували свою діяльність у рамках різних освітніх, дослідницьких, природоохоронних проєктів, а також свої науково-дослідницькі роботи.

  Захід розпочався з виконання національного гімну України. Після цього усі присутні вшанували пам’ять полеглих героїв хвилиною мовчання.
Першими з привітаннями звернувся до гостей директор ННІ ЛіСПГ професор Роман Василишин. Він коротко розповів про здобутки інституту, як вдається організовувати освітній процес в умовах воєнного стану а також висловив вдячність школярам за активну позицію та цікавість до лісів та лісового господарства України. Очільник інституту зазначив, що лише у співпраці зі шкільними лісництвами ми зможемо сприяти якісній профорієнтаційній діяльності для подальшої професійної підготовки майбутніх фахівців. Серед запрошених гостей також були Голова Товариства лісівників України, завідувач кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції Юрій Марчук, заступник директора ВП НУБіП України «Боярська ЛДС» Олександр Мельник, директор НЕНЦУ МОН України Володимир Вербицький, директор департаменту освіти і науки КОДА Ярослава Тростянська, які відзначили важливість розвитку шкільних лісництв для формування майбутнього кадрового потенціалу лісової галузі та природоохоронної справи.

 


   Для учасників це була чудова нагода не лише поближче познайомитися з архітектурною перлиною Голосієво – НУБіП України, зануритися у мальовничу осінню симфонію нашого Ботанічного саду, ознайомитись зі спеціальностями, відвідати кафедри інституту, поспілкуватись з викладачами та студентами. Доречі, серед студентів інституту є чимало випускників шкільних лісництв, зокрема цьогоріч участь у заході взяв студент першого курсу інституту спеціальності 205 Лісове господарство Ярослав Кот – випускник Жукинського шкільного лісництва Київської області.

Зліт шкільних лісництв Київщини в стінах нашого університету пройшов у дружній та теплій атмосфері. Дякуємо Збройним Силам України за можливість проведення таких заходів з метою популяризації професії лісівника, зміцнювати дружні зв’язки з активними та вмотивованими учнями та залучати молодь до наукового пошуку.

 

Галина Домашовець,
доцент кафедри таксації лісу та лісового менеджменту
Ігор Іванюк,
доцент кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook