26 вересня та 03 жовтня 2023 року на гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП України з ініціативи студентів-гуртківців секції «Міжнародник» наукового гуртка «Історія України. Історія рідного краю. Історія родини», що діє на кафедрі міжнародних відносин

4 жовтня 2023, 21:56

 26 вересня та 03 жовтня 2023 року на гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП України з ініціативи студентів-гуртківців секції «Міжнародник» наукового гуртка «Історія України. Історія рідного краю. Історія родини», що діє на кафедрі міжнародних відносин і суспільних наук, та за сприяння його керівника к.і.н., доцента Наталії Кравченко, пройшла студентська науково-практична конференція, присвячена проблемам запобігання та протидії міжнародному тероризму: «Міжнародний тероризм у глобальному вимірі».

Студенти 4 курсу 3 групи спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» виявили неабиякий хист у дослідженні даної проблематики, окресливши у своїх доповідях такі теми як «Інформаційний тероризм»«Кібертероризм: історія та сучасність»«Боротьба з тероризмом в Україні»«Міжнародний тероризм в сучасному світі».
У кожній доповіді, було детально розкрито сутність, проблематику та тези щодо сучасних тенденцій у протидії різним видам міжнародного тероризму. Для прикладу зазначимо, що гуртківцями було розглянуто проблему міжнародного тероризму у контексті війни Росії проти Україні, де окреслено: співпраця з НАТО, Європейськими інституціями, залучення до міжнародних операцій у запобіганні та протидії тероризму, нормативно-правове врегулювання та міжнародна інформаційна співпраця – це все, може стати ключовими кроками, щодо розбудови міцних міжнародних зав’язків України зі світом, так і внутрішньому розвитку системи безпеки у протидії тероризму.

Сьогоднішня конференція – це командна робота. Наша команда (Рябушкіна ОлесяЧерненко ВалеріяМарусич Анна) досліджувала проблему кібетероризму, зокрема на момент широкомасштабного вторгнення Росії в Україну: «24 лютого вночі та вранці під час російського наступу було атаковано сайт Київської ОДА, деякі інші ресурси були відключені для збереження даних. На сайтах i.ua та meta.ua, за інформацією Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації розсилаються численні електронні листи з фішинговими посиланнями на приватні адреси українських військових та їхніх родичів. Дослідження компанії Google показало, що фішингова кампанія проходила з території Білорусі. Крім того, фішингові листи надсилали також українським посадовцям, а також польським військовим з моменту появи українських біженців на польському кордоні».
Ці та деякі інші дані, що озвучувались на конференції мають бути почуті і стати доказовою базою для світової спільноти у визнанні Росії державою-терористом та державою-спонсором тероризму. Низка країн та організацій вже схвалили такі рішення, інша ж частина уникає цього, вигадуючи все нові й нові відмовки. Нині це одне із найгостріших питань у міжнародній політиці.
03 жовтня 2023 року на другому секційному засіданні виступив з узагальнюючою доповіддю Кравченко Максим, в якій зазначив, що міжнародний тероризм є найтяжчим кримінальним злочином міжнародного характеру, об’єктом посягання якого є стабільність міжнародних відносин, територіальна цілісність, суспільна безпека, життя та здоров’я людей, їхнє майно, права й законні інтереси. Також увага була зосереджена на тенденціях, що характеризують сучасну фазу розвитку міжнародного тероризму.
Завершуючи, можу підкреслити, що подібні заходи дають студентам можливості не тільки поглиблено вивчити означені проблеми, а й провести дебати, дискусії та поділитися власними враженнями та оцінками тих чи інших подій, які у майбутньому стануть у нагоді фахівцям.

 

 

Рябушкіна Олеся,
студентка 4-го курсу, групи МВ-20003б

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook