Розширення ділових контактів- інтеграція в Європейський простір

16 жовтня 2023, 9:26

 Розширення ділових контактів- інтеграція в Європейський простір.

  В період 5-6 жовтня  представники факультету тваринництва та  водних біоресурсів прийняли участь  в Симпозіумі до 90-річчя заснування вищої сільськогосподарської освіти в Республіці Молдова. Симпозіум під назвою «Сучасні тенденції вищої сільськогосподарської освіти» відбувся в Технічному університеті Молдови (TECHNICAL UNIVERSITY OF MOLDOVA) до складу якого входить факультет сільського господарства, лісництва та наук про навколишнє середовище.

   Зазначений захід мав статус міжнародного за участі представників багатьох світових університетів.  Ректор Технічного університету Молдови, професор Віорел Бостан  (Viorel BOSTAN) відзначив історичний шлях, стан та перспективи розвитку університету.

 Міністр сільського господарства та харчової промисловості Володимир Болеа (Vladimir BOLEA), акцентував увагу на вагомому внеску університету у розвиток аграрної науки і та підготовку нових поколінь спеціалістів.

Посол Італії в Республіці Молдова (Lorenzo TOMASSONI) вказав на важливість аграрного сектору в економіці та наслідки блокування портів  Одеси  російськими агресорами, що перешкоджає постачанню зерна в інші країни. Посол Японії в Республіці Молдова (Yoichiro IAMADA) відмітив важливу роль України та Молдови у забезпеченні продовольством  країн світу.

Українськи колеги відзначили важливість  підготовки фахівців сучасного рівня в аграрній сфері, вручивши Віорелу Бостану поздоровлення від колективу та адміністрації НУБіП України.

Для учасників наради було організовано відвідування ферми з розведення великої рогатої худоби в одному з дослідних господарств університету.

Під час загальних свят працівників аграрного сектору в м. Кишинів, відбулась зустріч з Маєю Санду (Maia Sandu) - Президентом республіки Молдова та міністром Володимиром Болеа, що підтверджує велике значення сільськогосподарського напряму діяльності для республіки.

Між спорідненими факультетами Технічного університету Молдови та НУБіП України досягнуто домовленості про подальшу співпрацю.

 

Матеріал підготували
співробітники факультету
тваринництва та водних біоресурсів
НУБіП України                                                                                                                                             Сергій РУБАН
                                                                                                                                                             Михайло МАТВЕЄВ

 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook