Робочий візит ректора Станіслава Ніколаєнка до Варшавського університету наук про життя – SGGW

12 жовтня 2023, 10:11

 10 жовтня 2023 року ректор НУБіП України Станіслав Ніколаєнко разом із директором навчально-наукового центру міжнародної діяльності Олександром Лабенком відвідали Варшавський університет наук про життя (SGGW).

  Станіслав Ніколаєнко зустрівся з ректором Варшавського університету наук про життя Міхалом Засадою. Обговорено питання співробітництва, зокрема поділилися думками щодо реалізації спільного проєкту UNIgreen+UA та його продовження на наступний рік. Так, домовлено про перехід активностей проєкту на англомовну підготовку учасників проєкту з НУБіП України. В ході візиту було проведено зустріч з учасниками проєкту UNIgreen+UA.
 
  Під час зустрічі Станіслав Ніколаєнко окреслив ключові питання розвитку міжнародної діяльності університету та пошуку шляхів співпраці із закордонними університетами-партнерами. Обговорювалася стратегія посилення зв’язків між Національним університетом біоресурсів та природокористування України (НУБіП України) і Варшавським університетом наук про життя (SGGW). Також, ректор висловив слова підтримки та побажав успішного завершення програми стажування.
 
 
  Учасники проєкту представили свої інноваційні ідеї та плани наукових досліджень у межах програми стажування UNIgreen+UA за такими напрямками:
1.    Розробка методики комплексної оцінки якості води для сільськогосподарського водопостачання (Єлизавета Заленська, агробіологічний факультет).
2.    Організаційно-економічні засади раціонального використання самосійних лісів на землях сільськогосподарського призначення (Анастасія Городнича, факультет землевпорядкування).
3.    Вдосконалення методів вегетативного розмноження рослин роду Cornus L. Метод in vitro, шляхи вдосконалення методу стерилізації (Вероніка Фурса, навчально-науковий інститут лісового і садово-паркового господарства).
4.    Властивості стовбурових клітин: культивування, пасажування та методи їх тривалого зберігання (Юлія Суртаєва, факультет ветеринарної медицини).
5.    Порівняння методів визначення якості насіння Сафлору (Carthamus tinctorius) (Наталія Гордина, агробіологічний факультет).
 
  Учасники міжнародного стажування висловлюють свою подяку за надану можливість участі в проєкті UNIgreen+UA, а також за постійну підтримку та координацію з боку представників обох університетів (НУБіП України та SGGW).


Єлизавета Заленська,
аспірантка кафедри аналітичної і
біонеорганічної хімії та якості води

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook