Кафедра соціальної роботи та реабілітації «відкриває двері» для студентів-випускників коледжів

13 жовтня 2023 року
Завершення вступної кампанії поступово переходить у нову фазу – профорієнтаційної роботи, а для наших майбутніх абітурієнтів – ознайомлення із закладами вищої освіти, планування подальшого навчання, побудови власної освітньої траєкторії розвитку. Для того, щоб не помилитися, необхідно скористатися такими народними прислів’ями як:   «Краще один раз побачити, як сто разів почути» або ж «Сім разів відміряй – один відріж». Саме тому кафедра соціальної роботи та реабілітації запрошує випускників закладів освіти очно ознайомитися із особливостями підготовки фахівців спеціальності 231 «Соціальна робота» в Національному університеті біоресурсів і природокористування України.
 
Сьогодні нашими гостями є викладачі та студенти спеціальності «Соціальна робота» ВСП «Немішаєвський фаховий коледж» НУБіП України. У народі кажуть «Як зустрінеш, так і проживеш», тому зустрічала відвідувачів декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька. Позитивна енергетика, материнське ставлення та професійність Інни Миколаївни створили атмосферу доброзичливості, поваги і конструктивної роботи. Декан розповіла про переваги навчання в університеті, пригостила солодощами, провела екскурсією по 3 корпусу, запросила на заняття із латинської мови, щоб студенти коледжу відчули атмосферу закладу вищої освіти і зрозуміли сенс вислову – «Ad astra per aspera».
 
 
   
Найбільше емоцій наші гості проявили долучившись до практичного заняття студентів 3 курсу спеціальності «Соціальна робота»  із дисципліни «Тренінг асертивності та комунікативності» під керівництвом асистента кафедри Руслани Білик. На занятті відпрацьовували на практиці знання про невербальні сигнали людського тіла, вчилися їх зчитувати та розрізняти стани і характери людей за їхніми зовнішніми ознаками, провели вправу «Груповий ритм» (де за допомогою плескання у долоні певної послідовності, група мала по колу відтворити ритм, який би утворював просту мелодію), вчилися взаємодіяти, відчувати одне одного і підлаштовуватися під темп кожного. Далі виконали вправу «Три факти про себе». Розбившись на пари у кожного було 30 секунд, щоб розповісти про себе, вислухати партнера і декілька разів змінювати пари. Після вправи робили рефлексію на те, хто краще себе презентував, про що розказували і чому, хто і як ефективно/неефективно взаємодіяв з незнайомцем і чому.
 
Очі наших гостей загорілися, але як гласить народне прислів’я – «Без їжі і віл не потягне», тому звичайно, наступною локацією була студентська їдальня 3 корпусу, де молоді люди апробували смаколики університетської кухні і залишилися задоволеними.
 
 
Що необхідно для того, щоб вступити до НУБІП України? Як якісно і швидко підготувати мотиваційний лист? Як за допомогою підготовчих курсів для вступників НУБіП підготуватися до успішного складання НМТ? Які освітні програми пропонує кафедра соціальної роботи та реабілітації? Яка матеріально-технічна база та кадровий потенціал? Які можливості для дозвілля і працевлаштування? Це і не тільки обговорили із завідувачем кафедри – Іриною Сопівник.
 
     
 
 
За технологією «рівний-рівному» Валентина Руденко, студентка 2 курсу спеціальності «Соціальна робота», ознайомила абітурієнтів із основними напрямами діяльності Сенату студентської організації, провела кілька цікавих мотиваційних вправ, а також організувала екскурсію територією університету та Ботанічного саду НУБіП України.
 
Сподіваємося, що студенти ВСП «Немішаєвський фаховий коледж» НУБіП України спеціальності «Соціальна робота» успішно складуть НМТ та доєднаються до нашої факультетської й університетської родини. Бажаємо успіхів!
 
Ірина Демченко,
 професор кафедри соціальної роботи та реабілітації НУБіП України
 
 

  

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook