Студенти 1-го курсу спеціальності «Психологія» опановують їзду верхи

16 жовтня 2023 року
м. Київ

   Не підходьте до коней, коли вас охоплюють почуття. Гнів, нетерплячість, страх… Будь-яка людська емоція перешкоджає ефектного спілкування з конем», зазначає Джоджо Мойес у творі «Танцююча з кіньми»... Особлива любов до природи — унікальна риса, яка притаманна студентам гуманітарно-педагогічного факультету, зокрема здобувачам спеціальності «Психологія». Із превеликим задоволенням, цікавістю та захопленням вони проводять час, пізнаючи особливості співіснування живих організмів.
   Тому для чергової зустрічі з наставником Анною Хижняк, студенти групи ПС-23001Б обрали навчально-науково-виробничу лабораторію конярства НУБіП України. На конюшні їм показали умови утримання коней, розказали про особливості кожної з тварин та їх мастей. Студенти поділились враженнями як надзвичайно цікаво побачити наживо дуже гарних різноманітних коней – навіть рідкісних порід і не просто побачили, а ще й змогли проїхатись на них. Отримавщи від спеціалістів елементарні навички та вміння триматись в сідлі та виконувати елементарні вправи на рівновагу й втримання балансу в сідлі. Нашому захвату не було меж.

    


   Конюшня в університеті – це не лише навчальна база, це місце для натхнення і радості кожного, хто доторкнеться до королівської тварини, коні – це енергія радості й гармонії.

  

 

   Студенти-першокурсники дуже люблять свій університет, щоразу відкриваючи нові кафедри, музеї й лабораторії, знайомляться із колективом. Відвідування кафедри конярства стало надзвичайною подією для студентів. По-перше, їзда на конях, або «іпотерапія» має цілющий ефект як для фізичного, так і для психологічного здоров’я людини, по-друге, саме спілкування з кіньми приносить неймовірне задоволення та ментальне збагачення.
   Студенти радо навідуватимуться до своїх нових друзів.

    Старший викладач кафедри психології
Анна ХИЖНЯК

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook