Канів вразив колектив МТФ краєвидами Чернечої гори, духовним багатством Шевченківського музею та історичним центром

17 жовтня 2023 року
   Любов до подорожей властива людській природі — вони допомагають нам відволіктися від буденності, очистити свідомість та знайти душевний спокій. Крім того, де ще можна дізнатися стільки нового, як у мандрівках досі незнаними місцями, знайомлячись з іншими людьми та культурами?    Недарма існує думка, що найкращий спосіб витратити вільний час і гроші — це поїхати в туристичну подорож. Тож в останню теплу та сонячну суботу осені колектив механіко-технологічного факультету вирушив в подорож до міста Канів.

   Канів називають духовною столицею України, щороку сюди приїздять понад 200 000 туристів.
Розпочали свою подорож ми з оглядової екскурсії сучасним Каневом, яку для нас провів громадський діяч та голова громадської оргінізації ,,Фонд розвитку "Шевченків край" Яків Прогнімак.

   Співробітники відвідали Успенський собор, який було засновано у 1144 році. В цій величній споруді останню ніч перед похованням провела домовина Кобзаря.
    Поруч собору знаходиться музей декоративно-уживанного мистецтва, в якому представлено творчість Наддіпрянщини.

   Родзинкою нашої єкскурсії було підняття на Чернечу або Тарасову гору, складову частину Шевченківського національного заповідника «Тарасова гора», місце поховання батька нації Тараса Шевченка. Екскурсія дала нам можливість вклонитись славетному Кобзарю, насолодитись надзвичайними краєвидами Дніпра та канівських висот. Піднявшись на Тарасову гору ми відвідали музей Тараса Шевченка і Тарасову світлицю, побачили дивовижну панораму на могутній Дніпро.

   Покидаючи Канів розуміємо, що в ньому є ще достатньо цікавих загадок і вражаючих пам'яток, здатних захопити подих у найбільш вибагливих і примхливих туристів. 

 

Оксана Ачкевич, заступник декана з навчальної та виховної роботи

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook