Круглий стіл у міжнародників присвячений 78 річниці з часу заснування Організації Об’єднаних Націй

13 жовтня 2023 року

12 жовтня 2023 року на гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП України гуртківці секції «International» студентського наукового гуртка «History of Ukraine. The History of Native Land. Family History» (науковий керівник – к.і.н., доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Наталія Кравченко) за результатами науково-дослідницької роботи провели круглий стіл присвячений 78 річниці з часу заснування Організації Об’єднаних Націй. Темою для розгляду було обрано актуальне дискусійне питання: «Reforming the United Nations and the international security environment» («Реформування ООН та середовище міжнародної безпеки»), зініційоване студентами 4 курсу 1 групи спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії». Модератором зустрічі виступила староста секції «International» Анастасія Куцолабська. Мова заходу – англійська, українська.

Майбутні міжнародники зібралися в команди, щоб детально дослідити всі точки зору піднятої проблеми. Так, загалом було обговорено аспекти сьогоднішнього міжнародного порядку: виступ англійською мовою «Transformation of the international security space: Is it possible to create a new pillar for humanity?» (Марина Запорожченко, Анастасія Куцолабська, Аріна Ковіня, Валерія Шишкіна) з нахилом на те, що нам потрібна нова організація на заміну ООН.

     

Була проведена оцінка поточного стану міжнародних безпекових організацій, зони їх впливу та контролю (Тетяна Лобачева, Софія Глоба, Єлизавета Пєтухова).

Детально також було розглянуто проблематику «Інформаційна війна та маніпуляції як загроза міжнародній безпеці» (Рустам Бабаєв).

Також піднято нове питання: «Міжнародна (не)безпека: переосмислення системи в контексті російсько-української війни» (Богдан Александрук, Нікіта Караульний).

Дискутувались питання (не)ефективності ООН у сучасному міжнародному середовищі (основний доповідач Єлизавета Цирінг).

     

Досліджувались проблеми ролі і місця міжнародних організацій в сучасному світі, їх необхідності (основний доповідач Денис Чиркін).

     

Два останніх та деякі інші питання будуть більш детально обговорені на наступному секційному засіданні найближчим часом, про що буде повідомлено додатково.
В активній дискусії всі мали можливість висловитись та задати питання, що цікавлять. Також в кінці засідання було сформульовано дуже доцільний висновок, що «Міжнародна безпека - це те, що для кожної країни є ключовим аспектом її існування, але вона потребує детальної реформації».

 

 

 

Марина Запорожченко, Анастасія Куцолабська,
гуртківці секції «International», група МВ-20001б

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook