Кафедра фінансів поглиблює співпрацю із закладами середньої освіти

16 жовтня 2023 року
     Профорієнтація є важливим кроком у кар'єрному розвитку будь якої свідомої людини. Шлях до успішної кар'єри починається з розуміння себе, дослідження можливостей та свідомого вибору професії, яка відповідає інтересам та цінностям. Вибір професії – це важливий етап в житті людини, адже більшу частину свого життя людина присвячує саме роботі. І працювати «в кайф» завжди приємніше, ніж сидіти на роботі «від дзвінка до дзвінка» і рахувати дні до відпустки. Але як же обрати саме свою майбутню професію?
     Дуже часто, під час роботи приймальної комісії, на питання, чому саме сюди ви вирішили вступати, ми чуємо від майбутніх студентів: «мама так сказала»; «все одно, куди – аби на бюджет»; «всі побігли – і я побіг»; «сусід там вчився і я піду»; «подруга пішла, а я за нею, щоб не сумно» і т. ін. Потім сварка з подругою, перші розчарування у професії, безробіття і все подібне.
     Розширення уявлення професії та спеціальності, які є затребуваними на ринку праці, та підготовка молоді до самостійного прийняття рішення у прийнятті майбутньої професії – це важлива місія кафедри фінансів у контексті запобігання молодіжного безробіття і підготовки людей до успішної кар'єри у фінансовому секторі. Інформування школярів і майбутніх абітурієнтів про професію фінансиста може допомогти їм зрозуміти більше про цю галузь і прийняти обдумані рішення щодо своєї майбутньої кар'єри.
     Саме з цією метою кафедра фінансів на чолі з в.о. завідувачкою кафедри, професоркою Наталією Швець та доценткою Юлією Біляк 11 жовтня підписали договор про співпрацю з директором середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня №108 міста Києва Світланою Колесниковою.

     
Пам’ятаємо, що правильний вибір професії – це моральне задоволення, висока самооцінка та фінансова винагорода!
 
Юлія Негода,
професор кафедри фінансів
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook