Ярмарок професій на факультеті тваринництва та водних біоресурсів

17 жовтня 2023 року
  12 жовтня 2023 року на факультеті тваринництва та водних біоресурсів відбулася зустріч роботодавців зі студентами випускних курсів у форматі «Ярмарок професій», на даний захід завітали 12 стейкхолдерів зі спеціальностей 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» та 207 «Водні біоресурси та аквакультура».

  З вітальним словом до учасників заходу звернувся декан факультету тваринництва та водних біоресурсів Руслан Кононенко. Декан факультету наголосив на актуальності проведення таких заходів, оскільки це сприяє налагодженню тісних зв’язків із роботодавцями, які готові взяти у свою команду молодих, цілеспрямованих та мотивованих фахівців.  Окремо подякував представникам державних установ, приватного бізнесу, що відгукнулися на заклик представити свої підприємства, компанії і установи та ознайомити випускників факультету з вакансіями які існують на даний час.

  Розпочав естафету з представлення підприємства та ознайомлення з вакансіями, голова ради роботодавців факультету тваринництва та водних біоресурсів, директор ФГ «Тетяна ‒ 2011» Василь Цвик, який від ради роботодавців привітав учасників зустрічі, наголосив на важливості таких форматів та побажав наснаги у навчанні студентам, а викладачам натхнення.

  У своєму виступі Василь Вікторович розкрив стратегію формування і удосконалення підприємства з виробництва і переробки продукції тваринництва. Він зазначив, що до складу його колективу вже входять успішні випускники факультету, які зарекомендували себе як фахівці найвищого ґатунку, та запросив наших студентів до зустрічі безпосередньо на підприємстві, де є змога побачити матеріально-технічну базу, виробничі потужності. Тож, уважно вислухавши розповідь керівника підприємства, студенти в процесі спілкування обговорили умови праці, щоб мати можливість прийняти правильні рішення.
  Про особливості господарювання у рибній галузі доповіли голова правління ПрАТ «Вільшанка» Жигайло В’ячеслав та директор ПрАТ «Вільшанка» Пономаренко Олег Миколайович.

  Вячеслав Ігорович ознайомив учасників конференції зі структурою підприємства, зупинився на основних напрямках його діяльності та зазначив, що сьогодні існує великий попит на фахівців галузі рибництва, тому наші студенти можуть вже розпочинати свою кар’єру та працевлаштування за фахом. Олег Миколайович зауважив, що лише поєднання науки та освіти надасть новий поштовх розвитку рибництва та запросив наших студентів і випускників приєднатися колективу працівників підприємства. Він відмітив, що лише мотивований здобувач здатний досягти певного рівня свого професійного та кар’єрного росту.
  Слідуючим спікером виступив директор ТОВ «Агроплюсінвест» Сергій Бондар, який представив ознайомив учасників із стратегією підвищення продуктивності, покращення здоров’я тварин за рахунок використання кормових добавок. Плідна співпраця факультету тваринництва та водних біоресурсів та ТОВ «Агроплюсінвест» має свої вагомі результати щодо працевлаштування студентства і надалі ця плідна співпраця буде продовжена.

  Із захопленням студенти слухали першого заступника директора Державної установи "Методично-технологічний центр з аквакультури" Миколу Федоренка, який розповів студентам про власний досвід успішного навчання в НУБіП України та подальшої роботи в державній установі, про творчі підходи до вирішення виробничих питань. Студенти виявили бажання бути працевлаштованими саме за фахом. На думку Миколи Олександровича, важливі не тільки навички, а й має бути бажання самовіддано працювати, самовдосконалюватися та здобувати нові знання.

  З особливостями вакансій які є на даний час у галузі бджільництва всіх присутніх ознайомив член ради роботодавців факультету, генеральний директор ТОВ «Київоблбджолопром»Валерій Домбровський.

  Окрім того перед студентами виступили заступник директора СТОВ «АГРОСВІТ» Лесь Станіслав, генеральний директор Експериментального центру «Біолайтс» Мартиненко Ольга, вчений секретар Інститут рибного господарства НААН України Сироватка Наталія, старший науковий співробітник ННЦ «Інститут бджільництва імені П.І. Прокоповича» НААН України Постоєнко Дмитро. Вони зазначили, що підприємства нині мають багато привабливих вакансій для студентів спеціальностей 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» та 207 «Водні біоресурси та аквакультура» і до колективів радо приймуть молодих спеціалістів та забезпечать гідну заробітну платню, весь пакет соціальних гарантій. Тож студенти мають можливості поєднувати виробничу практику та навчальний процес з виробничою діяльністю.
  Всі присутні роботодавці, учасники форуму, подякували за запрошення долучитися до роботи «Ярмарки професій» та закцентували увагу на перевагах, з точки зору роботодавця, випускників нашого факультету: висока якість підготовки, фаховість та знання. Саме ці якості є візитівкою випускників нашого Університету. На ринку України, аграрні підприємства є лідерами у питаннях створення продовольчої безпеки. Нині, за словами виступаючих, інтенсивний розвиток аграрного сектору продовжується, тож вакансії та пропозиції з працевлаштування постійно з’являються.
  Після цього за круглим столом на чолі з деканом факультету стейкхолдери разом із гарантами освітніх програм та завідувачами кафедр, обговорили актуальність наповнення навчальних планів задля підготовки якісних фахівців для галузі тваринництва та рибництва із сучасними компетентностями.

  Тож за підсумками проведеного «Ярмарку професій» на факультеті тваринництва та водних біоресурсів, представники державних і приватних структур галузі тваринництва та рибництва радо запрошують наших студентів-випускників на вакансії підпорядкованих ним підприємствах, адже вони володіють фундаментальними знаннями та всеохоплюючими практичними навичками у цих галузях.

  Учасники зустрічі щиро подякували роботодавцям за цікаву, інформативну та конструктивну зустріч.


Василь Бочков, Микола Войналович,
заступники декана

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook