10 жовтня – Всесвітній день психічного здоров’я

18 жовтня 2023 року
   10 жовтня – Всесвітній день психічного здоров’я, в зв’язку з цією датою журнал «Охорона праці» спільно з Європейським співтовариством з охорони праці (ESOSH) організували вебінар "Керування ментальним здоров'ям на роботі. Створюємо безпечне середовище", до участі запросили доцента кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві Тамару Білько.

   За визначенням ВООЗ, психічне здоров’я – це стан душевного благополуччя, яке дає кожній людині можливість здійснювати власний потенціал, долати звичайні життєві стреси, плідно працювати.
    Ця дата нагадує нам, як важливо берегти не лише своє фізичне, але й душевне здоров’я, піклуватися про своє психічне благополуччя і надавати підтримку тим, хто потребує її найбільше.
   Цей день має особливий сенс у контексті складних викликів, пов’язаних з жорстокою війною росії проти України та її наслідками, з якими стикається нині наша держава та наш народ. Стрес, тривожність, депресія, травми – це лише деякі з проблем, з якими доводиться стикатися людям, які живуть в умовах війни. У такі нелегкі часи надзвичайно важливо підтримувати одне одного, надавати душевну підтримку та вселяти надію на краще майбутнє.
   Саме тому журнал «Охорона праці» багато уваги приділяє розв’язанню проблем психічного здоров’я, подоланню психосоціальних ризиків, навчанню працівників, як запобігти стресовій ситуації, допомогти їм отримати навички самостійного пошуку оптимального для себе варіанту виходу зі стресу. Цю тему активно висвітлють у статтях і під час вебінарів, поглиблених онлайн-курсів та тренінгів, що проводяться із залученням досвідчених фахівців.
   Зокрема, на вебінарі "Керування ментальним здоров'ям на роботі. Створюємо безпечне середовище" обговорювали важливість забезпечення психологічного комфорту та добробуту співробітників. Ментальне здоров’я працівників є не менш важливим аспектом у системі ОЗіБП, і необхідно визначати підходи щодо його підтримання.
   Будьте уважними один до одного та бережіть власне психічне здоров’я!
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook