Пізнавальна екскурсія до Голосіївської навчально-дослідної пасіки.

18 жовтня 2023 року

  Студенти 1 та 2 груп I курсу факультету захисту рослин, біотехнологій та екології спеціальності 202 «Захист і карантин рослин» продовжують вивчати цікаві місця нашого університету. Екскурсія до лабораторії кафедри бджільництва, яку провів для нас завідувач кафедри Микола Гаврилович Повозніков, перевершила всі очікування. Це було пізнавально, захоплююче, допитливо, іноді навіть складно (бо приходилось багато думати, відповідаючи на цікаві питання Миколи Гавриловича). Але головне — неймовірно цікаво!

 
  Голосіївській пасіці, а зараз сучасній науково-виробничій лабораторії кафедри бджільництва, вже понад 100 років! Завдяки невтомній праці багатьох
фахівців, починаючи з фундатора кафедри Василя Антоновича Нестерводського, тут створені всі умови для лабораторно-практичного навчання студентів, аспірантів та для чудових екскурсій. Це в першу чергу бджолосім’ї, кормова база, технологічний інвентар, медогонки, димарі різних поколінь тощо. Звичайно навчальні корпуси та навіть апібудиночок для оздоровлення.

 

  На екскурсії студенти ознайомилися з правилами роботи із бджолами, технікою огляду бджолиних сімей, технологією виготовлення рамок для вуликів, побачили медоносні рослини, які вирощуються на колекційних ділянках поряд із лабораторним корпусом.

 

 
  В навчальному музеї бджільництва студенти звернули увагу на велику виставкову колекцію ботанічних сортів меду та колекцію запашних медоносних і лікарських рослин, дізнались про такі цікаві продукти бджільництва, як маточне молочко, перга, прополіс та їх цілющі властивості для людини.

 

  Микола Гаврилович зосередив увагу студентів – майбутніх фахівців із захисту рослин, на такому негативному моменті в роботі фахівців, як порушення регламентів застосування пестицидів. Микола Гаврилович зауважив, що під час обробки хімічними препаратами сільськогосподарських рослин можна завдати великої шкоди медоносним бджолам й іншим запилювачам, тим самим знизити очікувані врожаї.

 

  Студенти зраділи інформації про те, що на старших курсах на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології у них буде дисципліна «Основи бджільництва» та вже з нетерпінням очікують початку цих занять.

 

  Між двома найактивнішими студентами відбулось змагання на уважність під час екскурсії, переможець отримав приз. А на завершення зустрічі всі студенти отримали смачний солодкий подарунок — мед! Дякуємо кафедрі бджільництва за гостинність, а Миколі Гавриловичу за чудову екскурсію!

 

 

Куратор I курсу 1, 2 груп ФЗРБтаЕ, спеціальності 202 «Захист і карантин рослин»,
доцент кафедри ентомології, інтегрованого захисту та карантину рослин
Ольга Дмитрієва

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook