Освоєння аналітичних навичок студентами-фінансистами першого курсу

19 жовтня 2023 року
   18 жовтня 2023 року для студентів 1 курсу ОС «Бакалавр» спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» асистентом кафедри фінансів Войцехівською Світланою Іванівною було проведене практичне заняття з дисципліни «Вступ до фаху та соціальні комунікації» на тему: «Особливості фінансових систем зарубіжних країн».

   На занятті студенти мали можливість презентувати підготовлені заздалегідь доповіді про особливості фінансових систем країн, що розвиваються, в тому числі й тих, які досягли значних успіхів у своєму розвитку.

    Також окрему увагу було приділено проблемам функціонування фінансово-економічних систем соціалістичних країн насамперед, КНР, а також певних офшорних центрів. Відповідно, студенти отримали певні компетенції щодо аналізу позитивів та негативів у розвитку фінансових систем різних країн світу та їх податкових систем. Це дозволить їм у майбутній практичній діяльності вибирати в якості контрагентів ті країни, які дотримуються міжнародних стандартів у фінансовій діяльності, та уникати країн та офшорних юрисдикцій, які знаходяться під міжнародними фінансовими санкціями. Особливо це стосується їх майбутньої роботи у фінансово-банківських структурах, де з кожним роком посилюється контроль за виведенням коштів в офшори та боротьба з відмиванням «брудних» грошей, зокрема й з використанням криптовалюти.
 
Максим Клименко,
доцент кафедри фінансів
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook