А ви вже обрали майбутню професію? Ярмарок професій на агробіологічному факультеті

19 жовтня 2023 року
   Студенти-агрономи розлітаються по аграрних компаніях як гарячі пиріжки. Це, звісно, жарт щодо пиріжків, але попит на фахівців в аграрній сфері постійно зростає. Тому шукають і відбирають ці «гарячі пиріжки» ще під час їх навчання. Задля налагодження зв’язку між роботодавцями та студентами в стінах Національного університету біоресурсів і природокористування України на агробіологічному факультеті 19 жовтня відбувся «Ярмарок професій», куди завітали представники 12 агрокомпаній. 
 

  Розпочала хвилюючу зустріч роботодавців зі студентами декан агробіологічного факультету Оксана Тонха. Вона звернула увагу на актуальність проведення подібних заходів. Коротко розповіла представникам компаній про перспективних та заповзятих молодих фахівців. Також зауважила, що наші студенти навчаються за двома спеціальностями 201 «Агрономія» та 203 «Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство». В рамках цих спеціальностей студенти також мають можливість обрати окремий напрямок, а студенти ОС «Магістр» – одну з освітніх програм: «Агрономія», «Агрохімія і грунтознавство», «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві», «Селекція і генетика сільськогосподарських культур» та «Садівництво та виноградарство». Координацію "Ярмарку професій" проводила Лілія Галайдюк з відділу працевлаштування випускників та видачі документів про вищу освіту. А так як на зустрічі присутніми були компанії різних спрямувань, то організований Ярмарок викликав велику зацікавленість у студентів агробіологічного факультету.
  Наступна частина зустрічі проходила в форматі представлення присутніх компаній та жвавих дискусій зі студентами. Обговорювалися перспективи, стажування, практики, сучасні тенденції в агровиробництві та вакансії.
  Компанію TimacAGROUkraine представили Марія Черевко, фахівець з підбору персоналу, та Олександр Бабенко, керівник продакт-менеджерів.
  Щодо можливостей і перспектив в компанії ТОВ “Український Аграрний Холдинг” студентам розповіла Єгорченко Олена, керівник напряму підбору та адаптації персоналу.
 
  Групу компаній Ерідон представила помічник керівника агронапрямку Висоцька Ірина.
 
  Агрогрупу «A-GRAIN» представили заступник головного агронома Корнієнко Тарас та керівник відділу діджіталізації Мустіпан Олександр.
 
 
 
  Подискутували щодо можливостей працевлаштування в компанії Укравіт студенти з Тракалюк Катериною.
 
 
  МХП представили фахівець з професійного навчання Шептицька Марина та провідний фахівець з підбору та адаптації персоналу (напрям агрономія) Домненко Ірина. Вони розповіли про можливість дуального навчання – тобто коли в процесі підготовки студента приймають участь одразу два заклади – навчальний та роботодавець.
 
 
 
 
  Відвідали зустріч також директор СТОВ «Тасман» Шульга Сергій, директор компанії ПП «Західний Буг» Кисельов Дмитро. Менеджер з персоналу Сльозко Наталія розповіла про компанію ТОВ «Наташа-Агро». Сингенту України представляли менеджер зі збуту Забалуєв Сергій та керівник підрозділу технічних експертів Зозуля Олександр. Відвідав зустріч і директор ТОВ «СПАРК СІДЗ» / LLC “SPARK SEEDS” Ситниченко Сергій. Компанія спеціалізується на насінні овочевих культур та комплексні водорозчинних мінеральних добрив. Компанію ТОВ “РАЖТ Семенс Україна” представила головний спеціаліст по роботі з персоналом Малишко Інна. Агроном інспектор Бабин Олександр познайомив студентів з ДП центром сертифікації і ексертизи сільськогосподарської продукції.
 
 

   Навчатися за спеціальністю, про яку мріяв та обрав самостійно, це – чудово. Але бачити перспективи, а то і мати вже пропозиції щодо працевлаштування ще краще. Безпомилково можна стверджувати, що після цієї зустрічі наші студенти будуть навчатися ще наполегливіше. На "Ярмарці професій" вони побачили які мають перспективи та які вимоги стоять на шляху до професії мрії.

Бажаємо всім успіху!

 
Ірина Шпакович,
асистент кафедри генетики,селекції і
насінництва ім. проф. М.О. Зеленського
 
 
Фото: Геннадій Кушанов,
Олександр Гаврилюк,
асистент кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook