Студенти-першокурсники успішно опановують фах лікаря ветеринарної медицини

23 жовтня 2023 року
ФВМ НУБіП України

Лікар не анатом не тільки не корисний, але й шкідливий
(Є. Й. Мухін, 1815 р.)

   Ці слова видатного українця, батька Вітчизняної медицини, нейрохірургії, ортопедії і багатьох інших напрямків медицини, вчителя не перевершеного хірурга Миколи Івановича Пирогова - Єфрема Йосиповича Мухіна, як найкраще говорять про необхідність для лікаря знань з анатомії. А ці знання можна отримати лише очно, під час роботи з відповідним анатомічним матеріалом.
   14 серпня 2023 р., дякуючи нашим захисникам, ми розпочали в очному форматі новий 2023-2024 навчальний рік. Все почалося традиційно з посвячення абітурієнтів у студенти, на жаль, не в таких масштабах, як це відбувалося до війни.

   А далі студенти І курсу факультету ветеринарної медицини активно приступили до очного набуття знань з першої базової дисципліни у підготовці лікаря – АНАТОМІЇ ТВАРИН! Все наживо, і все на анатомічних препаратах.

   16 серпня 2023 р. Заняття з анатомії тварин веде доцент Олексій Мельник.

   17 серпня 2023 р. Заняття з анатомії тварин веде доцент Роман Бокотько.

   21 серпня 2023р. Заняття з анатомії тварин в анатомічному музеї.

   22 серпня 2023 р. Своїми знаннями із студентами ділиться доцент Микола Стегней.

   28 серпня 2023 р. Лабораторне заняття з остеології тварин.

   1 вересня 2023р., на жаль це був вже 555-й день війни, але ми продовжували працювати в очному форматі на нашому освітньому фронті!!!

   Колоквіум з анатомії тварин приймають завідувач кафедри, професор Олег Мельник та доцент Роман Бокотько.

  7 вересня 2023р. Розділ з остеології успішно пройдено. А далі першокурсники з великим натхненням приступили до проведення препарувальної роботи.

   15 вересня – 15 жовтня 2023 р. Першокурсники набувають навиків з препарування під керівництвом професорів Олега Мельника і Володимира Костюка та доцентів Миколи Стегнея і Олексія Мельника.

 

   17 жовтня 2023 р. Колоквіум з історії ветеринарної медицини у першокурсників приймає професор Станіслав Рудик.

   Отже у підготовці лікаря ветеринарної медицини ніщо не може замінити очне навчання! З вище наведеного можна побачити допитливі очі наших студентів, що прагнуть до отримання базових знань для опанування обраної професії. Ми твердо віримо і впевнені у нашій перемозі з якої почнеться відбудова України і фахівці нашої професії будуть необхідні для забезпечення відродження тваринницької галузі.

 Бо лікар лікує людину, а ветеринарний лікар оберігає людство!
Ми безмежно вдячні всім тим, хто боронить Україну від лютого ворога і завдяки кому ми можемо працювати, навчати і навчатися.
СЛАВА УКРАЇНІ!


Завідувач кафедри анатомії, гістології і
патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка
Олег Мельник

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook