Екскурсія до Національного науково-природничого музею НАН України

19 жовтня 2023, 15:25
ФВМ НУБіП України

   Враховючи побажання студентів та згідно плану виховної роботи зі студентами 4 курсу, 11 групи факультету ветеринарної медицини було організовано і проведено екскурсію до Національного науково-природничого музею НАН України.

 

   Національний науково-природничий музей НАН України − один із найбільших науково-природничих музеїв світу і найбільший природничий музей України. Музей розташовано в центрі Києва у старовинному будинку з оригінальною архітектурою у стилі неокласицизму. Музейний комплекс створено за класичними принципами музеєзнавства. Музей має 24 зали загальною площею 8 тисяч квадратних метрів. В ньому зібрано понад 30 тис. експонатів, що розповідають про виникнення, будову та еволюцію Землі, її рослинний і тваринний світ, їхнє минуле та сучасне, про історію матеріальної культури племен і народів, що заселяли територію України.
   Серед музейних експозицій студенти обрали для відвідування зоологічну колекцію, тому що майбутня робота буде безпосередньо пов’язана з тваринами. А екскурсовод, Таращук Марина Володимирівна розповіла багато цікавих фактів із життя тварин.

 

   Студенти із захопленням слухаючи екскурсовода, долучались до обговорень і дискусій, показуючи свої знання, що приємно здивувало екскурсовода.

   Також екскурсоводом було акцентовано увагу на видах тварин, що занесені до Червоної книги України та Міжнародних списків з охорони тварин.

 

   Під час екскурсії студенти дізнались багато цікавого, роширили та поглибили свої знання із життя тварин, що недмінно стане їм в нагоді під час професійної діяльності.
   По завершенні екскурсії студенти висловили слова подяки екскурсоводу, були в гарному настрої, обговорюючи між собою отримані нові знання та враження від екскурсії.

Куратор групи, професор кафедри біохімії і фізіології тварин
імені академіка М.Ф. Гулого Ігор Калінін
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook