Профорієнтаційна робота викладачів факультету захисту рослин, біотехнологій та екології для Димерського ліцею № 1

20 жовтня 2023 року

  Аби полегшити вибір професії майбутніх абітурієнтів та ознайомити їх з НУБіП України, зокрема з факультетом захисту рослин, біотехнологій та екології викладачі активно проводять профорієнтаційну роботу по всій Україні. Так, 20 жовтня декан факультету Юлія Коломієць, завідувач кафедри екології агросфери та екологічного контролю Олена Наумовська та доцент кафедри Марина Ладика відвідали Димерський ліцей №1 Димерської селищної ради.

 

 

  В Димерському ліцеї № 1 представників НУБіП України радо зустріли представники ліцею, а саме т.в.о. директора Петро Гуцало, заступник директора з навчально-виховної роботи, вчитель історії Зоряна Монастирецька, вчитель історії, психолог ліцею Яна Канарська, вчитель хімії, біології та екології, випускниця факультету спеціальності 101 «Екологія» Надія Клименко. Профорієнтація проводилася для учнів 9, 10, 11 класів у змішоному режимі — очно та онлайн.

 

  Юлія Коломієць підготувала презентацію детально розповівши про факультет, познайомила учнів із широким вибором спеціальностей та перевагами навчання в НУБіП України. Особливо підкреслила можливості для розвитку й перспективи майбутньої професії. На зрозумілих прикладах для кожного учня Юлія Василівна розповіла, чим займаються фахівці, яких готує факультет, на яких посадах вони працюють та в яких компаніях й лабораторіях. Разом з тим, декан факультету розповіла про цікаве, насичене студентське життя на факультеті, яке проходить в унікальному студмістечку Голосіївського району.

 

  Окремим блоком Юлія Василівна надала актуальну інформацію про вступ, прохідний бал, шанси навчатися за бюджетні кошти, підкреслила можливість отримання додаткових балів при вступі за участі в олімпіадах й на консультаційно-підготовчих курсах, що проводяться на базі НУБіП України.

  Завідувач кафедри Олена Наумовська підкреслила, що зараз йде боротьба за охорону навколишнього середовища, ухвалюються нові закони, встановлюються жорсткі екологічні стандарти, на підприємствах будуються очисні споруди, йде активний процес із пошуку нових ідей утилізації відходів та пошук ймовірних методів зменшення наслідків війни. Саме тому, Олена Іванівна детально зупинилася на професії еколога розповівши про перспективи та особливості.

 

  Доцент Марина Ладика провела для учнів ліцею інтерактив, де кожен бажаючий мав змогу за допомогою приладу виміряти наявність та кількість нітратів у фруктах й овочах. Учні зацікавилися такою можливістю та з радістю взяли участь в інтерактиві, отримавши багато позитивних емоцій.

  

  

  Загалом профорієнтаційна робота принесла учням ліцею неймовірну кількість корисної інформації, гарний настрій та, сподіваємося, допомогла визначитися із вибором майбутньої професії. Крім того, декан факультету Юлія Коломієць та т.в.о. директора ліцею Петро Гуцало домовилася про підписання договору про співпрацю. Представники факультету залишили візитки та запросили учнів й викладачів на екскурсію до НУБіП України, ближче познайомитися із кафедрами, сучасними лабораторіями факультету, відвідати чудовий Ботанічний сад, побачити на власні очі родзинку факультету — колекцію рослин в культурі in vitro, яка налічує близько 40 різних видів та сортів представників ягідних, декоративних, технічних, екзотичних рослин.
   Щиро вдячні Димерському ліцею № 1 за теплий прийом, чекаємо ваш колектив та учнів на День відкритих дверей факультету захисту рослин, біотехнологій та екології!

Наталія Батрак


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook