На засіданні навчально-методичної комісії механіко-технологічного факультету обговорення результати проміжної атестації студентів

21 жовтня 2023 року
   Перед початком сесійного періоду, важливо розуміти рівень готовності студентів, до складання семестрового контролю знань. Результати проміжної атестації, завжди висвітлюють поточний стан здобувачів вищої освіти, у навчальному середовищі та вказують, на якісні показники опанування дисциплін. У випадках наявності неатестованих дисциплін, у певних студентів – необхідно детально розібрати причини, які приводять до погіршення навчання та визначити конкретний комплекс дій спрямованих, на підтримку і стабілізацію свідомості молодих людей, в освітній траєкторії. У якості підтримки навчання студентів, вагому роль відіграють колегіальні рішення органів адміністрації факультетів та студентського самоврядування, в індивідуальному підході до кожного здобувача вищої освіти.

  На засіданні навчально-методичної комісії механіко-технологічного факультету, 18 жовтня 2023 року, відбулося обговорення результатів проміжної атестації студентів та результатів контролю дотримання графіка освітнього процесу. З огляду на колективні вирішення питань, на засідання, крім студентів, були запрошені куратори і старости академічних груп факультету та представники органів студентського самоврядування.

   Зрозуміло, що кожен студент сприймає навчальний матеріал по різному, адже являється окремою особистістю з унікальними рисами характеру, але, на жаль, не всім студентам вдається належним чином, виконати умови навчального плану, перед виходом на сесійний контроль. Наразі, 32 студенти факультету, не можуть якісно опрацювати семестровий матеріал, невчасно виконують розрахункові, практичні та курсові роботи, мають, близько 70% неатестацій.

   Під час обговорення, з учасниками зустрічі, причин низької активності студентів, встановлено, що основні негаразди в опануванні навчального матеріалу пов’язані з розбалансованістю світогляду, тимчасовими підробітками і, як результат, з хибною зміною життєвих пріоритетів. Студентам-боржникам, потрібно сконцентруватися, зібратися і усвідомити, що зараз, основна сфера їхньої зайнятості – це навчання. Лише дипломованому, кваліфікованому випускнику вищого навчального закладу, запропонують роботу у провідних організаціях. Все, що заходиться за межами диплому – не робота, а підробіток.

   На засіданні прийняте спільне рішення, що до 1 листопада поточного року, за місяць, до початку екзаменаційної сесії, неатестовані студенти зобов’язані продемонструвати результати своєї активізації, щодо ліквідації заборгованостей з освоєння навчального матеріалу. Професорсько-викладацький склад факультету, надає повну підтримку, у вирівнюванні освітніх показників, шляхом організації додаткових занять та консультацій, для студентів-боржників. Наставники та старости академічних груп, спільно контролюють освітню діяльність неатестованих студентів та 1 листопада 2023 року, надають до деканату звіт, про виконання вимог навчального плану боржниками. Акцент поставлений на відповідальність та наполегливість кожного здобувача вищої освіти, у навчальному середовищі факультету, адже, ці якості є основними складовими побудови освіченої особистості. Ті студенти, які не виконають умови навчального плану, у встановлений період – на жаль, будуть відраховані, ще до початку семестрового контролю знань. Факультет несе відповідальність, за якість підготовки майбутніх фахівців аграрного сектору, перед роботодавцями та суспільством.

   Студенти взяли до виконання завдання ліквідувати заборгованості з навчальних дисциплін, на протязі вказаного терміну. Куратори та старости академічних груп, взяли на себе зобов’язання щоденного моніторингу діяльності боржників, контролю виконання ними практичних та курсових робіт.
   Спільні дії, завжди приводять, до позитивного нівелювання проблем і негараздів, а колективні рішення – надають активності і впевненості, для руху, у вірному руслі.

 
Ігор Сівак, заступник декана,
голова навчально-методичної комісії механіко-технологічного факультету


 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook