Готовність підприємств України працевлаштовувати та повертати на робочі місця працівників, які втратили здоров’я на війні і отримали інвалідність

21 жовтня 2023 року
   У межах роботи 17-19 жовтня XX Міжнародної спеціалізованої виставки «КомунТех» Європейське співтовариство з охорони праці (ESOSH), журнал «Охорона праці», ТОВ «Інсайт плюс» та Благодійний фонд «Mindy Foundation» організували дискусію «Готовність підприємств України працевлаштовувати та повертати на робочі місця працівників, які втратили здоров’я на війні і отримали інвалідність». У заході прийняла участь доцент кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві Тамара Білько.
  Основними цілями були привернути увагу громадськості та державних інститутів до проблеми облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю в цілому в державі; сформувати перелік потреб суб’єктів господарювання у послугах/товарах для створення здорових та безпечних умов праці для осіб з інвалідністю та запропонувати готові рішення щодо створення безпечних умов праці, забезпечення спецодягом та засобами індивідуального захисту осіб з інвалідністю.

   Обговорили проєкт із облаштування невеликих населених пунктів України будиночками для адаптації та реабілітації осіб з інвалідністю (БФ «Mindy Foundation»), конкретні приклади/рекомендації/інструментарій щодо облаштування робочих місць осіб з інвалідністю (ESOSH) ; законодавчі вимоги з питань працевлаштування та створення безпечних та здорових умов праці осіб з інвалідністю (журнал «Охорона праці») та перший в Україні робочий костюм Special Adaptive від компанії INSIGHT. Ця інноваційна лінійка одягу розроблена з урахуванням потреб та можливостей осіб з інвалідністю. Забезпечує комфорт, зручність і практичність під час виконання робочих завдань. Special Adaptive - це більше, ніж просто одяг. Це символ партнерської підтримки, що допомагає кожній людині реалізувати свій потенціал та досягати успіху у професійній діяльності. Робочий костюм Special Adaptive від INSIGHT - це крок у напрямку створення більш дружнього та доступного простору для всіх.
   Під час панельної дискусія оголосили результати опитування роботодавців щодо їх готовності працевлаштовувати осіб з інвалідністю, створювати відповідні умови праці.
   У заході прийняли участь представники Міністерства соціальної політики України, Державної служби України з питань праці, Міністерства у справах ветеранів України, Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, Державної служби зайнятості, СПО роботодавців та профспілок України, громадські об’єднання та благодійні фонди.
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook