Практичне заняття студентів-журналістів у книгозбірні

22 жовтня 2023 року
НУБіП України

    Бібліотека завжди була та залишається місцем, де можна поглибити свої знання та знайти відповіді на будь-які питання. З цією метою студенти 2 курсу спеціальності «Журналістика» практичне заняття з дисципліни «Основи наукової діяльності» провели в стінах наукової бібліотеки НУБіП України.

Професія журналіста є творчою та неординарною. Відтак, викладачі кафедри журналістики та мовної комунікації завжди у пошуку нетрадиційних форм проведення як лекційних, так і практичних занять для студентів спеціальності «Журналістика». Таким незвичним стало практичне заняття  на тему «Інформаційне забезпечення наукових досліджень»,  яке організувала 20 жовтня 2023 року проф. Тетяна Семашко для другокурсників спеціальності в осерді наукових ресурсів університету – книгозбірні.

На початку зустрічі студенти виступили з доповідями й ознайомили своїх одногрупників із інформаційними ресурсами університету та пошуковими системами бібліотеки, а далі до учасників долучилась директорка бібліотеки – Тетяна Кіщак. Вона ознайомила студентів із п’ятьма відділами бібліотеки (відділи комплектування, наукової обробки документів і організації каталогів; інформаційно-бібліографічний; інформаційних технологій та комп’ютерного забезпечення; обслуговування навчальною літературою; обслуговування науковою та художньою літературою;), розповіла, які функції вони виконують і ознайомила з новими надходженнями.

«Студенти приходять до книгозбірні щодня. Ми з командою завжди готові їм допомогти. Найбільше запамʼяталося, як проводили квест-екскурсію бібліотекою. Студенти мали можливість ознайомитися із фондом бібліотеки, критично помислити та провести гарно час. Було справді цікаво», – Тетяна Кіщак.

Бібліотека НУБіП сьогодні – це багатогалузевий фонд, який нараховує понад один мільйон примірників вітчизняної та зарубіжної літератури, зокрема, рідкісних видань, спец. видів науково-технічної літератури і документів (з 1984 р.), авторефератів дисертацій (з 1950 р.), дисертацій (з 1946 р.), більше 500 назв журналів та більше 50 назв газет й інших ресурсів, які задовольняють потреби навчання та досліджень науково-педагогічних працівників та студентів університету. Бібліотека НУБіПУ продовжує розвиватися та впроваджувати сучасні технології, зокрема, збільшення обсягів видань, електронний доступ до ресурсів розширюють можливості для студентів та викладачів і дозволяють здійснювати наукові дослідження більш ефективно та з будь-якого місця.

«Найбільше запамʼяталися книгосховище й інформаційно-бібліографічний відділ, де ми переглянули старі видання газет, які вже увійшли в історію університету. Було цікаво порівняти матеріали минулих років із сучасними публікаціями», – Єгор Касенюк.

Вдячні нашій викладачці – проф. Тетяні Семашко – за цікаве заняття, яке вийшло з ряду звичних і було сприйняте студентами напрочуд позитивно, а ще за те, що ми розширили наші знання у контексті інформаційного забезпечення наших майбутніх наукових досліджень.

Йордана Курганевич,
студентка 2 курсу спеціальності «Журналістика»
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook