Практичні аспекти сприяння природному лісопоновленню у насадженнях сосни звичайної на території Боярської лісової дослідної станції

22 жовтня 2023 року

    17 жовтня 2023 р. під керівництвом науково-педагогічних працівників кафедри лісівництва (доц. Левченко В. В., доц. Лакида М. О.) та за участі представників ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція» відбулося виїзне заняття для студентів 3 курсу ОС «Бакалавр» з дисципліни «Лісівництво».

    Захід було проведено з метою оцінювання природозберігаючих технологій рубок головного користування та заходів сприяння природному поновленню. Студенти ознайомилися з результатами формування соснового насадження природного походження без втручання людини та з проведенням рубок догляду. Аналіз кількісних та якісних змін у насадженні дозволив оцінити ефективність та необхідність призначення лісогосподарських заходів.

   На ділянках, де застосовано рівномірно-поступові рубки головного користування, відбулося активне обговорення питань наближеного до природи лісівництва та систем ведення лісового господарства, що дозволяють забезпечити формування насаджень стійких до кліматичних викликів сьогодення.

Марина ЛАКИДА,
доцент кафедри лісівництва

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook