ННІ неперервної освіти і туризму: розгляд актуальних питань інтеграції України до ЄС

23 жовтня 2023 року

     20 жовтня 2023 року за участю кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва ННІ неперервної освіти і туризму НУБіП України відбувся Всеукраїнський форум «Ключові пріоритети розвитку Державного аграрного реєстру та системи AKIS в контексті інтеграції України до ЄС».

  Спікерами Всеукраїнського форуму виступили співробітники кафедри: Катерина Крикуненко та Сергій Замідра.

  Форум об’єднав близько 100 учасників, серед яких науково-педагогічні працівники НУБіП України з різних структурних підрозділів університету, бакалаври, магістри, аспіранти, представники органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, члени ради роботодавців ННІ неперервної освіти і туризму, випускники НУБіП України, діяльність яких дотична до роботи Державного аграрного реєстру та інші зацікавлені особи.

  Метою заходу було ознайомлення учасників з можливостями, які надає Державний аграрний реєстр (ДАР), ключовими змінами та пріоритетами розвитку ДАР і системи сільськогосподарських знань та інновацій (АKIS) в контексті інтеграції України до Європейського Союзу.

  Аспірант кафедри за ОНП «Публічне управління та адміністрування», перший заступник голови Всеукраїнської асоціації громад Сергій Замідра ознайомив учасників форуму з діяльністю Державного аграрного реєстру в контексті донорських програм та державної підтримки.

  Доцент кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва, експерт з питань AKIS Проєкту ЄС IPRSA Катерина Крикуненко у своєму виступі зробила огляд поточних ініціатив та напрацювань щодо впровадження AKIS в Україні.
  Виступи інших учасників Всеукраїнського форуму, зокрема, начальниці відділу з розвитку підприємництва Управління аграрної інфраструктури Міністерства аграрної політики та продовольства України Ірини Кіріної; координаторки програми «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні», представниці Світового Банку Дарини Манджури; експерта з сільського розвитку Про'кту ЄС IPRSA Валерія Бондарчука та інших доповідачів були спрямовані на формування нових знань та ознайомлення з інформацією щодо важливості адаптації і синхронізації системи AKIS та Державного аграрного реєстру з європейськими стандартами і вимогами, що є необхідними для інтеграції України до Європейського Союзу. Було наголошено на важливості поширення нових знань саме через провідні заклади вищої освіти аграрного профілю, оскільки здобувачі вищої освіти повинні бути обізнані з досвідом та передовими практиками вітчизняних і європейських організацій в сільськогосподарській галузі та розуміти важливість застосування інновацій і науково-технічних досягнень у практичну діяльність.
  Саме молодь має стати двигуном для забезпечення конкурентоспроможності та сталого розвитку аграрного сектору України в контексті його інтеграції до Європейського Союзу.


Ірина Грищенко,
заступник директора ННІ неперервної освіти
і туризму з наукової роботи

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook