Відкрита лекція "Дрони - як інструмент отримання даних" від ГІС-спеціаліста команди DroneUA Гліба Лісового

5 жовтня 2023 року

  На лекції з дисципліни з «Фотограмметрія та дистанційне зондування» 5 жовтня 2023 року, студенти третього (бакалаврського) курсу та другого скороченого терміну навчання, які навчаються на факультеті землевпорядкування, мали можливість ознайомитися з досвідом спеціаліста із фотограмметрії, фахівця компанії DroneUA та детальніше дізнатися про можливості використання дронів для різноманітних видів робіт. Запрошеним спікером відкритої лекції на тему “Дрони – як інструмент отримання даних” став Лісовий Гліб, ГІС-спеціаліст команди DroneUA.
У рамках доповіді були розкриті такі питання:
- Головні відомості та напрямки роботи компанії DroneUA;

- Види та принципи роботи дронів;

- Застосування дронів;

  Також доповідач розповів про кейси проєктів компанії та партнерів, а саме оцінювання якості повітря, радіологічне дослідження, завдяки якому людина може не ризикувати своїм здоров’ям на зоні відчуження, але за допомогою дрона отримати детальну карту забруднень. Використання магнітометрів для визначення місцезнаходження мін, ракетних залишків. Топографічне знімання доріг, маркшейдерія, інтеграція тривимірних даних, охорона культурної спадщини, оцінка провисання та стан дротів за допомогою лазерного сканування.

   У другій частині зустрічі студенти мали можливість поставити цікаві їм запитання та отримати розгорнуті відповіді.

 

  Високий професіоналізм і компетентність доповідача, викликали зацікавленість, позитивні враження, відповідну розмову й реакцію студентів. Присутні мали змогу не тільки поставити запитання, а й висловити свої думки.
  Студенти зазначити, що саме такі гостьові лекції ще більше спонукають студентів до творчого процесу; підвищують рівень засвоєння матеріалу; вчать їх аналізувати, порівнювати, оцінювати одне і те ж питання, але з різних точок зору, сприймати думки різних сторін.
  Висловлюємо щиру вдячність Глібу Лісовому за надзвичайно цікаву, інформативну доповідь та Бутенко Євгену за організацію даної лекції.

Аліна Олексієнко
студентка факультету землевпорядкування

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook