Магістранти механіко-технологічного факультету завершили виробничу практику

23 жовтня 2023 року
   Безпосередня участь магістрантів у виробничих процесах, зокрема, у технологічних лініях провідних господарств та компаній аграрного сектору – закріплює практичну складову їхніх професійних знань, у сфері обраної спеціальності. Практичні навики, майбутніх магістрів, являються вагомою складовою навчального процесу і слугують інструментом підвищення результативності розробок, які обгрунтовуються студентами, в кваліфікаційних магістерських роботах та на початкових етапах дослідництва.


   20 жовтня 2023 року завершився період виробничих практик у магістрантів другого року навчання, механіко-технологічного факультету. В рамках обраної і затвердженої тематики, згідно програм практик, студенти провели ряд досліджень і перевірок теоретичної інформації, яка лягла в основу їхніх магістерських кваліфікаційних робіт. Звичайно, достовірність отриманої інформації і рівень виробничого досвіду, завжди, корелюють з можливостями, потужностями та політикою підприємства, обраного у якості бази практичного навчання. Тому, вибір баз практичного навчання студентів, завжди потребує зважених підходів, зокрема, в партнерстві бізнесу з освітнім середовищем.

   На механіко-технологічному факультеті, потужно провадить діяльність рада роботодавців, до якої входять представники 33 компаній, асоціацій та департаментів країни. За підтримки роботодавців, студенти набули практичного досвіду, у наступних провідних організаціях: ТОВ «Агросленд», ТОВ «Хавестер», ТОВ «Кун-Україна», ТОВ «Грозбер Україна», ТОВ «Агроконтинент Україна», ТОВ «Лан», ТОВ «Механозбиральний універсальний завод», ТОВ «Спрейагро», ТОВ «Фендагро», ТОВ «Тех-фармінг», ТОВ «Хегельман Транспорте Юкрейн», Державна служба України з безпеки на транспорті, ТОВ «Босна ЕлДжі» та ін. Практиканти взяли участь у процесах збирання урожаю, обробітку грунту, вузлового обслуговування техніки, посіву культур та логістичної діяльності.

 Під час проходження практичного навчання, потужно використовувалася складова досліджень. Наприклад, студент спеціальності «Агроінженерія» Андрій Комаров, в межах тематики магістерської кваліфікаційної роботи досліджував втрати урожаю комбайном CLAAS Lexion 480, при виконанні операції збирання соняшнику. В результаті проведених досліджень, встановлено, що загальні втрати комбайна, налічують 72 кг/га, при урожайності 420 ц/га. Такі показники повністю задовольняють агротехнічні вимоги, до використання комбайнів, адже допустимі втрати урожаю, не повинні перевищувати 3 - 5 %.

   До здійснення заходів державного вагового контролю, щодо дотримання законодавства України з питань безпеки на автомобільному транспорті, долучився студент спеціальності «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)» Богдан Щербань, під час проходження практики, в державній службі «Укртрансбезпека». Завдяки наданому доступу, до інформаційних ресурсів та матеріально-технічної бази департаменту, практикант дослідив дію теоретичних основ законодавства України, в прикладних ситуаціях транспортного менеджменту держави.
   
   Дослідження технології проведення технічного сервісу, у фермерському господарстві «Юшків Ріг», провела студентка спеціальності «Автомобільний транспорт» Анжелла Домаскіна. Практикантка виконувала контроль роботоздатності транспортних засобів та вела облік використання запасних частин мобільної техніки. Під час проведення досліджень, встановлено, що використання повітряного інерційно-масляного фільтра, на двигуні внутрішнього згоряння, забезпечує затримання 98…99% пилу і збільшує термін його служби, до 2 разів.
   Механіко-технологічний факультет висловлює подяку партнерам, з ради роботодавців, за допомогу у забезпеченні якості практичного навчання магістрантів та за активне співробітництво в освітньому процесі.
   
   Бажаємо студентам магістратури, вдалого висвітлення отриманих результатів на постерній конференції та позитивного захисту магістерських кваліфікаційних робіт перед екзаменаційними комісіями.

 

Ігор Сівак,
заступник декана
механіко-технологічного факультету
Олег Бачинський,
заступник начальника навчального відділу
з питань практичної підготовки студентів
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook