Найважливіша місія освіти – надання якісних освітніх послуг

23 жовтня 2023, 13:05
     19 жовтня 2023 року відбулося спільне засідання кафедри фінансів та кафедри банківської справи та страхування НУБіП України, в якому прийняли участь члени проєктних груп освітньо-професійної програми «Фінанси, банківська справа та страхування» підготовки здобувачів вищої освіти за освітнім ступенем «магістр» та освітньо-наукової програми «Фінанси, банківська справа та страхування» підготовки здобувачів вищої освіти за освітнім ступенем «доктор філософії».

      В рамках обговорення учасниками засідання були висловлені пропозиції щодо вдосконалення програм підготовки згаданих здобувачів в рамках спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок».

   Зокрема, учасниками проєктних груп було запропоновано розширити варіативну частину освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії та додати дисципліни що розкриватимуть сучасні теоретико-методологічні основи функціонування фондового ринку та систему управління фондовими операціями. Також була внесена пропозиція щодо підсилення окремих дисциплін компонентом управління з метою підвищення якості одержаних здобувачами вищої освіти фахових знань.

   Також були запропоновані зміни до освітньо-професійної програми підготовки магістрів. Зокрема, було запропоновано додати до освітньої програми дисципліну «Фондовий ринок», що розкриватиме сучасні фундаментальні основи функціонування фондового ринку, шляхом заміни нею іншої вузькофахової дисципліни. Крім того для поліпшення якості та глибини наданих знань було прийнято рішення про збільшення кількості академічних годин, відведених на вивчення двох фундаментальних дисциплін підготовки магістрів за спеціальністю 072 «Фінанси, банківська справа та страхування».

     Всі запропоновані зміни були схвалені учасниками засідання та будуть винесені на розширене засідання проєктних груп освітніх програм за спеціальністю 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» за участю стейкхолдерів.
 
Наталія Швець,
завідувач кафедри фінансів

 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook