Ректорат: результати перевірки рахункової палати, якість освітнього процесу та нова якість виробничої діяльності навчально-дослідних господарств

23 жовтня 2023 року

   23 жовтня 2023 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Минулі тижні були присвячені міжнародній діяльності, зокрема відбулася зустріч ректорів Національного університету біоресурсів і природокористування України та Варшавського університету наук про життя в Польщі. Між вишами триває плідна співпраця, університети є членами Альянсу UNIgreen, в межах якого цього року науково-педагогічні працівники з навчальними, ознайомчими візитами відвідали провідні університети наук про життя Європи, започаткована співпраця із тими вишами, з якими вона ще не була налагоджена, розширена мережа університетів-партнерів програми академічної мобільності ERASMUS. Також в м. Ліньї, Китай було відкрито і стартував навчальний рік у міжнародному університеті, засновниками якого є НУБіП Українита Університет Ліньї – понад 230 студентів розпочали навчання, а фундаментальні і спеціальні дисципліни для них викладатимуть наші науково-педагогічні працівники. Загалом же цьогорічна вступна кампанія стала рекордною для університету – маємо понад 13200 студентів у відокремлених підрозділах та 20500 студентів у базовому закладі.

 

  Учений секретар Оксана Барановська представила проекти порядки денних засідань ректорату та вченої ради, які пройдуть цього тижня.

 

  Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк закцентував на завершенні проміжної атестації студентів, проведенні відкритих лекцій, наборі на підготовчі курси для вступу в НУБіП України. Цього тижня на факультетах інформаційних технологій та харчових технологій та управління якістю продукції АПК пройдуть ярмарки професій. Сьогодні останній день подання наукових проєктів молодих вчених, триває підготовка робіт для участі в конкурсі студентських наукових робіт. У навчально-дослідних господарствах сходить озимина, ведуться підготовчі роботи до зимівлі тварин, триває збір кукурудзи. Важливим завданням є переробка сировини, зокрема зерна, створення додаткової вартості, оскільки коливання цін на сировину не дозволяє прогнозувати економічну рентабельність діяльності господарств. Тут маємо заручитися підтримкою фахівців факультетів харчових технологій, економічного, аграрного менеджменту.

 

  Директор студентського містечка Сергій Стецюк доповів про пуск тепла в гуртожитках, в окремих кімнатах триває продув системи. В частині кімнат замінені застарілі тумбочки на нові, Які виготовив меблевий цех університету. Завезено обладнання для фільтрації води.

  Начальник відділу аспірантури Віталій Вакуленко закцентував на підготовці докторів філософії, організації навчального процесу та проведення досліджень. 
  Начальник навчального відділу Ярослав Рудик доповів про проведення ротацій студентів 3-4 курсів наступного тижня – випускники бакалаврату прибудуть на очне навчання. Для них працюють курси з підготовки до складання ЄВІ/ЄФВВ.

  Голова Сенату Студентської організації Олександр Вертелецький проінформував про проведений літературний вечір, фінал інтелектуальних дебатів, започаткований онлайн дискусійний клуб з англійської мови. Студенти виказали бажання та активно долучаються до плетіння маскувальних сіток.

  Начальник відділу кадрів Сергій Грищенко доповів про завершення контрактів у 191 науково-педагогічного працівника, проведений аналіз залишку відпусток у викладачів в 2023 році, формування переліку посад для проведення конкурсу на заміщення вакантних посад та видачу наказу про істотну зміну умов праці в наступному році, що проводиться щорічно у зв’язку з завершенням дії особистого показника рейтингу кожного науково-педагогічного працівника.

  Головний бухгалтер Тетяна Кондрицька закцентувала на нарахуванні академічної стипендії, підготовці до нарахування заробітної плати за жовтень. 
  Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук доповів про завершення перевірки рахункової палати, яка засвідчила належну організацію нарахування, виплату заробітної плати. У ході комплексної перевірки було опитано понад 900 співробітників університету. Проводиться аналіз діяльності госпрозрахункових підрозділів. На засіданні кадрової комісії був визначений порядок використання відпусток, які залишилися невикористаними в цьому році.

  Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про пуск тепла в студентське містечко та його регулювання відповідно до погодних умов. На тижні планується провести часткове асфальтування аварійних ділянок на території. Також буде здійснений догляд за декоративними рослинами, деревами біля навчальних корпусів, гуртожитків, в ботанічному саду.

  Підбиваючи підсумки роботи, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень.
  Вадиму КондратюкуЯрославу Рудику – контролювати якість освітньої підготовки, готовність до складання екзаменаційної сесії. Оксані Барановській – готувати засідання вченої ради університету, розширеного ректорату, наради з планування (робота на листопад). Ростиславу Тарасенку – тримати в полі зору підготовку до проведення конференції трудового колективу. Вадиму Кондратюку – контролювати стан проходження наукових проєктів в МОН; розглянути можливість розширення господарської діяльності навчально-дослідних господарств у сфері переробки виробленої продукції з подальшою її реалізацією. Вадиму ТкачукуТетяні Кондрицькій – проаналізувати ризики при зміні порядку бюджетного фінансування на основі ваучерів та грантів. Сергію Кваші, Ірині Майданюк, Денису Рудню – створення фільму про університет. Сергію Кваші, Денису Рудню – забезпечити організацію і проведення «Днів відкритих дверей» (загальноуніверситетського і по факультетах та в ННІ) із залученням школярів Києва і Київщини та загалом України. Валерію Іщенку – забезпечувати дотримання режиму енергозбереження (проаналізувати використання електроенергії, готовність до старту сезону опалення); підготовку університету до зими і можливого блекауту.

  Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.

Пресслужба

 

 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook