Відкриваємо світ науки – першокурсники землевпорядники занурюються в лабораторні дослідження

23 жовтня 2023 року
факультет землевпорядкування
  В Національному університеті біоресурсів і природокористування України університетські лабораторії оснащені найсучаснішим обладнанням і передовими технологіями. Вони забезпечують неперевершений досвід для студентів. Для прикладу, на факультеті землевпорядкування здобувачі щодня отримують нові, корисні і надзвичайно цікаві знання. І що важливо, навчання у юних землевпорядників і геодезистів неможливо уявити без ґрунтовної практичної підготовки на сучасному обладнанні, приладах і в лабораторіях.

  Лабораторії, які зазвичай киплять інноваціями, стали епіцентром хвилювання для першокурсників-землевпорядників, під час їхніх перших кроків у захоплюючу сферу практичних вимірювань, експериментів, опрацювання геоданих. Практичні навички, робота в лабораторії сприяють творчості і критичному мисленню, вони вчать працювати командно – розвивати гнучкі навички як от team building, що дуже важливо у професії землевпорядника та геодезиста. Зазвичай лабораторні заняття з дисципліни «Топографія» проходять на свіжому повітрі. Першокурсники вже встигли опанувати деякі геодезичні прилади, такі як теодоліт і навчилися ним вимірювати горизонтальні кути. Допомогли їм у цьому доцент кафедри геодезії та картографії Євгенія Кривов'яз та старший викладач цієї кафедри Олена Малашевська.

 

 

  Надзвичайно цікаво доторкнутися до скарбнички мінералів під час занять з дисципліни «Геологія з основами геоморфології». Доцент кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів Юрій Кравченко із задоволенням проводить захоплюючі лабораторні заняття. Після таких неймовірно цікавих зустрічей, ще більше хочеться дізнаватися про магматичні та метаморфічні породи і походження мінералів.

  Але як в сучасному світі без геоінформатики? З легкістю опанувати знання з отримання й опрацювання геопросторових даних допомагають доцент кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі Антоніна Москаленко та асистент кафедри Богдана Заячківська.

  Коли першокурсники занурюються у бурхливе лабораторне середовище, закладається основа їхньої багатообіцяючої академічної подорожі. Безумовно, ця подорож буде цікавою і сповненою пригод. Проте, поєднання практичного досвіду, наставництва, найсучаснішого геодезичного обладнання і передових технологій відкриває для юних землевпорядників і геодезистів двері у світ науки, формує з них наступне покоління новаторів і дослідників.

 

Олександр Шевченко,
заступник декана факультету землевпорядкування

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook