Інформація від партнерів: Розпочинає роботу фаховий акселератор «Енергетика сталого розвитку» для студентів

24 жовтня 2023 року

 

Наприкінці жовтня 2023 року на базі ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Національного університету біоресурсів і природокористування України (НУБіП)  стартує акселератор «Енергетика сталого розвитку та проєктна діяльність у повоєнній відбудові країни». Таке рішення було прийнято минулого тижня на засіданні ради Кластеру Цифрової енергетики, що відбулася в відокремленому підрозділі «Черкасиобленерго» — «Уманських енергомережах».

«Сьогодні наше завдання – максимально згуртуватися на користь енергетики та фахової підготовки персоналу. Маємо вже зараз якісно підготувати майбутніх спеціалістів енергетичної сфери, підтримувати освітні і наукові заклади. Адже майбутні енергетики повинні бути максимально озброєні знаннями і практичними навичками», — зазначив голова ради кластеру Олег Самчук.

За словами директора ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження (НУБіП) Віктора Каплуна, акселератор буде йти 7 місяців, два рази на місяць. Прийняти участь у ньому можуть студенти та навіть викладачі всіх вищих навчальних закладів України, а також коледжів. Аселератор розрахований на студентів спеціальностей «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Теплоенергетика», «Автоматизація, комп’ютерні технології та робототехніка». Відповідно до затвердженої радою кластеру програми до тем включено і економічні та правові засади. Про стан та перспективи розвитку ринку електроенергії України в умовах воєнного стану розповість очільниця Міненерго у 2020 р. Ольга Буславець, правові засади ринку розкриє Олександр Трохимець.

Важливими темами акселератору також стануть питання сучасного розвитку інфраструктури та технологій: розвиток інфраструктури енергетичних об’єктів в контексті smart grid, кібербезпека, водневі технології, технології вітро- та сонячної енергетики, біопаливні технології, сучасні технологічні рішення промислової автоматики, технічні засоби для управління надійністю розподільчих мереж. Спікерами будуть запрошені  провідні фахівці у вищезазначених сферах, в т.ч. керівник Інституту загальної енергетики Віталій Бабак, директор Інституту відновлюваної енергетики Степан Кудря, Голова правління Біоенергетичної асоціації України Георгій Гелетуха, Голова Української водневої ради Олександр Рєпкін, а також фахівці компаній «Черкасиобленерго», Е-NEXT, ДТЕК ВДЕ, ТОВ «Атмосфера».

Джерело

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook