ДОЦЕНТ ЛЮБОВ ШИМКО – УЧАСТЬ В СЕМІНАРІ EIT INNOVATION VISION ACTION PLAN ІНІЦІАТИВИ ВИЩОЇ ОСВІТИ 2023 РОКУ

25 жовтня 2023, 11:57
    Професор кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту ім. М.П. Момотенка Геннадій ГОЛУБ, декан механіко-технологічного факультету Вячеслав БРАТІШКО, доцент кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту ім. М.П. Момотенка Наталія ЦИВЕНКОВА, доцент кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту ім. М.П. Момотенка Любов ШИМКО, асистент кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту ім. М.П. Момотенка Іван ОМАРОВ, професор кафедри конструювання машин та обладнання Юрій РОМАСЕВИЧ є виконавцями європейського гранту «NURTURING DEEP TECH TALENTS FOR CLEAN AND SUSTAINABLE ENERGY TRANSITION» від Національного університету біоресурсів і природокористування України (НУБіП України).
   31 травня та 1 червня 2023 року у Gabriel Loci (м. Прага, Чехія) відбувся дводенний освітньо-науковий захід – семінар EIT Innovation Vision Action Plan (IVAP) Ініціативи вищої освіти 2023 року. Любов ШИМКО, як координатор проєкту та делегат від команди учасників НУБіП України взяла участь в семінарі. 

   Мета семінару IVAP достатньо амбітна – привітати нову когорту Ініціативи, зорієнтувати усіх учасників когорти щодо мети співпраці, а також об’єднати всі когорти та проекти Ініціативи з метою узгодження їхніх планів дій в рамках впровадження інновацій. Семінар об’єднав учасників проекту з Когорт 1, 2 і 3, членів команди управління проектом Ініціативи з 8 спільнот знань та інновацій (KIC) і ключових зацікавлених сторін з EIT і DGEAC.
   Семінар IVAP у 2023 році є стартовою подією для проектів HEI Cohort 3, в якому два факультети НУБіП України, а саме механіко-технологічний та конструювання і дизайну, беруть участь. Третя когорта проектів від HEI пов’язана з ініціативою EIT Deep Tech Talent Initiative (DTTI). Семінар був спрямований на сприяння співпраці серед обраних проектів третьої та попередніх когорт і побудований таким чином, щоб створити середовище, в якому учасники проєктів можуть обмінюватися думками та тісно співпрацювати між собою для успішної реалізації планів.

   Програма семінару була спрямована на надання консорціумам проєктного бачення та ресурсів для впровадження їхніх колективних ідей. Зазначене реалізувалося шляхом проведення паралельних секційних сесій, призначених допомоги проєктам з ключовими проблемами, пов’язаними з ініціативою. Оскільки в цьому, третьому, конкурсі пропозицій особливий акцент приділявся Ініціативі Deep Tech Talent Initiative (DTTI), то на семінарі було висвітлено її основні компоненти, цілі, вплив і результати, і підкреслено як вона працює в тандемі з Ініціативою вищого навчального закладу EIT. Учасників зустрічі мотивували виходити за рамки власних проєктів та розвивати широку перспективну співпрацю, яка дозволить знаходити нестандартні рішення щодо етапу впровадження IVAP.
   З завершенням семінару учасники отримали знання та досвід для успішного виконання проєкту, нові академічні знайомства для підсилення міжнародної роботи факультетів та університету.

 

Наталія ЦИВЕНКОВА
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook