Забезпечення якості освітнього процесу у порядку денному Вченої ради ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

24 жовтня 2023 року

 У відповідності до затвердженого плану Вчена рада ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження провела своє засідання і розглянула актуальні питання забезпечення якості освітнього процесу в умовах воєнного стану.

Почалось засідання з сумного повідомлення голови Вченої ради Віктора Каплуна про те, що захищаючи Україну, загинули випускники інституту Андрій Даниленко та Дмитро Одинець. Безжальна війна забирає найвідважніших, щирих, із відкритим серцем світлих людей, але вони залишаться назавжди у нашій пам’яті.
Присутні вшанували пам’ять полеглих воїнів хвилиною мовчання.

Далі Віктор Каплун виконав доручення ректора університету Станіслава Ніколаєнка. За багаторічну працю, сумлінне виконання службових обов’язків, особистий внесок у підготовку студентів і з нагоди ювілею університет нагородив Почесною грамотою доцента кафедри вищої та прикладної математики Людмилу Панталієнко.

Перше питання порядку денного у своїй доповіді висвітлив директор інституту Віктор Каплун. Доповідач детально зупинився на основних подіях, та результатах, які колектив здобув у жовтні поточного року.

 

Відбулось чергове засідання Ради Кластера цифрової енергетики за ініціативи голови правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олега Самчука на гостинній уманській землі. Представники інституту за дорученням ректора брали участь у його підготовці та проведенні.
Серед здобутків – одержані два проєкти НДР Національного фонду досліджень, проведене стажування науково-педагогічних працівників інституту на базі «ДТЕК Одеські електромережі», підготовлений та погоджений тематичний план фахового студентського акселератора «Енергетика сталого розвитку» і ін.
Учасники Ради Кластера цифрової енергетики домовились про проведення підсумкового за 2023 рік засідання у січні-лютому наступного року. Серед важливих рішень – спільна виставкова діяльність у наступному році.

Доповідач зробив акцент на максимально відповідальній і інтенсивній роботі у заключній частині семестру, особливо на відпрацюванні у аудиторіях лабораторних та практичних робіт, посилення роботи над підготовкою кваліфікаційної магістерської роботи та дослідницької практики у магістрів наукового спрямування.
Основним питанням, яке було розглянуто - це організація и забезпечення освітнього процесу у НУБіП України, зокрема в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження у І семестрі 2023-2024 н.р. Інформацію про результати поточного моніторингу освітнього процесу, підсумки проміжної атестації студентів висвітлив заступник директора інституту Віталій Савченко.

З метою підвищення якості надання освітніх послуг ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження в дистанційному та змішаному режимі в умовах воєнного стану прийнято рішення щодо подальшого забезпечення відповідності ЕНК дисциплін закріплених за кафедрами вимогам Положення про навчально-інформаційний портал НУБіП України. Підведені підсумки вирівнювальних курсів з математики та фізики для студентів ОС «Бакалавр» та курсів-інтенсивів для слухачів ОС «Магістр».

Серед інших питань порядку денного - інформаційне забезпечення діяльності кафедр (у розрізі спеціальностей) та завдання щодо оновлення структури та контенту сторінки інституту на офіційному сайті університету.

 

Внаслідок обговорення, члени Вченої ради погодились, що необхідно удосконалити структуру та контент web-сторінок інституту, кафедр, студентського самоврядування і ін.
Для підвищення профорієнтаційної та іміджевої привабливості web-сторінок інституту ухвалені рішення про приведення сторінок кафедр до єдиної структури (шаблону); оновлення презентацій кафедр у розрізі освітніх програм; створення відеороликів про сучасні освітні, наукові проєкти кафедр, організацію освітнього процесу у сучасних навчальних лабораторіях, проживання у гуртожитку, дозвілля студентів тощо.

 

З цікавою доповіддю про використання VR-технологій у освітньому процесі для підготовки фахівців за спеціальністю 141 «Електротехніка, електромеханіка та електротехнології» виступив доцент кафедри інженерії енергосистем Андрій Петренко.

 

Вчена рада розглянула і інші питання організаційного забезпечення освітнього процесу та наукової діяльності інституту.


Наталія Пруднікова,
секретар вченої ради інституту

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook