Виїзне заняття в екзотичному місці

25 жовтня 2023 року

 

125 жовтня викладачі циклової комісії Інженерних та аграрних дисциплін організували для студентів третього і четвертого курсу спеціальності 206 «Садово-паркове господарство» дуже цікавий, незвичайний і екзотичний захід-виїзне заняття в господарстві.

Ми відвідали садибу родини Попик у селі Ценів на Козівщині і потрапили у «паралельний світ». На вулиці дощ і  осінній холод, а в теплицях чудові  літні аромати цвіту апельсинів і мандаринок,  на гілках висять гігантські лимони, поряд ростуть грони бананів. Мурайя, папайя, кава, лавр, гранат, інжир- все це не в супермаркеті, а в натуральному рості.

234569781012

Пані Леся- господиня обійстя- спокійно, доступно і захопливо розповідала про агротехнічні вимоги до вирощування екзотичних рослин, про перепади температур і подовження світлового дня, про підрізання і живцювання, про добрива і боротьбу з хворобами. Головний секрет успіху- велика любов до своєї справи.

11

В кінці заняття господарі пригостили нас шматочками цитрусів і запашним лимонадом. Також розповіли про знайомих селекціонерів, про  затрати і прибутки, про плани на майбутнє.

Такі заняття приречені на успіх, тому що демонструють зовсім іншу сторону майбутньої професіїї для здобувачів освіти, розбуджують інтерес, захоплюють увагу і демонструють високі практичні і фінансові результати діяльності.

Наталія ЮРЧИШИН,
голова циклової комісії
Інженерних та аграрних дисциплін

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook