Його величність Українське Слово у безмежжі часу!

24 жовтня 2023 року
НУБіП України

   23 жовтня 2023 року в Національному університеті біоресурсів і природокористування України стартував Тиждень української мови, організований кафедрою журналістики та мовної комунікації.

Тиждень української мови, приурочений Дню української писемності та мови, триватиме в НУБіП України з 23.10.2023 р. по 27.10.2023 р., у межах якого заплановано низку потужних заходів. З-посеред таких – мовна платформа «Його величність Українське Слово у безмежжі часу», участь у якій взяли студенти першого курсу спеціальності «Журналістика».

Зустріч розпочала вступним словом організаторка та модераторка заходу проф. Тетяна Семашко, яка своєю промовою змотивувала слухачів до вивчення рідної мови, до її вдосконалення й розвитку, та закликала учасників сміливо брати участь у обговоренні запропонованих питань.

Упродовж зустрічі присутні «пройшли» сторінками історії зародження писемності та мови; пригадали тих, хто стояв біля джерел української писемності; ознайомились із найдавнішими рукописними пам’ятками; послухали цікаві факти про українську мову; не оминули і питання культури рідного слова.

Родзинкою зустрічі стало декламування улюблених поезій українських авторів.

Українська мова – це неоціненний скарб, який дістався нам у спадок від славних предків. Плекаймо, оберігаймо та удосконалюймо всі разом рідну мову!

Олена Шивчук – студентка першого курсу
спеціальності «Журналістика»

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook