Відкрита лекція доктора ветеринарних наук, доцента кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії Ірини Деркач

25 жовтня 2023, 0:00

На виконання Наказу ректора «Про підвищення якості навчання в НУБіП України» від 08.06.2023 р. № 581 та згідно затвердженого Графіку проведення відкритих лекційних занять на факультеті ветеринарної медицини, 25 жовтня 2023 року доктором ветеринарних наук, доцентом кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії Іриною Михайлівною Деркач для студентів 3 курсу ОС «Магістр» спеціальність 211 «Ветеринарна медицина» була проведена відкрита лекція з дисципліни «Ветеринарна фармакологія»  на тему: «Проносні та жовчогінні лікарські засоби. Гіркоти». Лекція відбулась у дистанційному форматі на платформі Сіsco Webeх Meeting.

На лекції були присутні відповідальна від факультету ветеринарної медицини для здійснення контролю за якістю знань Наталія Іванівна Бойко, заступник декана факультету ветеринарної медицини Юрій Васильович Жук, завідувач кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії Вадим Дмитрович Іщенко, професор кафедри Наталія Михайлівна Сорока, доценти кафедри Сергій Леонідович Гончаров, Григорій Васильович Бойко.

На лекції були розкриті питання класифікації, механізму дії та особливостей застосування у ветеринарній медицині проносних і жовчогінних  лікарських засобів та гіркот, дано характеристу окремим препаратам із цих фармакологічних груп. Наприкінці лекції студенти мали змогу перевірити отримані знання у формі тестування, а також проаналізувати спільно з лектором асортимент сучасних ветеринарних препаратів з вивчених фармакологічних груп безпосередньо на сайтах українських фармацевтичних виробників. 

    

Матеріал лекції був викладений якісно та зрозуміло для студентів, у доступній формі й логічній послідовності. Ірина Михайлівна впродовж заняття вміло підтримувала зацікавленість здобувачів.

    

Лекція була прочитана на високому професійному і методичному рівні, про що було відмічено вже після її закінчення в обговоренні відповідальною за контроль якості знань на факультеті ветеринарної медицини, к. вет. н. Наталією Іванівною Бойко, заступником декана факультету ветеринарної медицини, к. вет. н. Юрієм Васильовичем Жуком, доцентом кафедри фармакології, паразитології і тропічної, д. вет. н. Сергієм Леонідовичем Гончаровим.

 Завідувач кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії, к. вет. н.

Вадим Іщенко

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook